Od 1. maja parking u Budvi skuplji

Na dva najprometnija parkirališta u gradu, kod “Zeta filma” i JAT-a, umjesto dosadašnjih 50 centi po satu biti 80 centi, dok će noćna tarifa biti 1,2 eura.

50 pregleda0 komentar(a)
Budva parking, Foto: Vuk Lajović
01.05.2012. 10:15h

Sve one koji svoje četvorotočkaše od 1. maja budu parkirali na nekom od parkirališta kojima gazduje Javno preduzeće "Parking servis", u metropoli turizma, dočekaće više cijene usluga - od 1. maja ponovo se uvodi ljetnji cjenovnik.

Cijene će, u zavisnoti od parkirališta, biti više nego tokom zimskog perioda, pa će dnevna tarifa na dva najprometnija parkirališta u gradu, kod “Zeta filma” i JAT-a, umjesto dosadašnjih 50 centi po satu biti 80 centi, dok će noćna tarifa biti 1,2 eura.

Za ostala parkirališta cijene će biti tokom dana od 50 centi, a u noćnim satima jedan euro.

Taj cjenovnik je na snazi već petu godinu, pa svi oni koji u užem centru Budve budu morali da koriste usluge parkinga, moraće da izdvoje više novca.

Naplata na parkiralištima u Petrovcu počeće za mjesec dana, kada sezona bude u jeku
Kako su saopštili iz Javnog preduzeća “Parking servis”, Budva ovu sezonu dočekuje sa ukupno 2.000 parking mjesta na 15 parkirališta od Budve do Petrovca, kojim gazduje to preduzeće.

"Već od 1. maja, sva parkirališta će raditi u tri smjene. Očekujemo da će od 1. maja početi sa radom, pored onih koja su bila u službi tokom zimskog perioda, i opšte parkiralište Južni bulevar. Ako bude potrebe, imamo mogućnost otvaranja parkirališta kod hotela ’Aleksandar’, Pošta 2. Novina je da će se u bliskoj budućnosti parking naplaćivati u poslovno-satmbenom centru ’TQ Plaza’”, rekli su u tom preduzeću.

Oni su dodali da je JP „Parking servis“ zaključilo ugovor sa kompanijom „Trejd junik“ o naplati garaže u okviru poslovno-stambenog centra.

“Opština u toj garaži ima svojih 119 parking mjesta, a ’Trejd junik’ 116. Mi smo potpisali ugovor, kao nosioci posla, da ’Parking servis’ koristi sva raspoloživa parking mjesta, ukupno 230, i to tako da dijelimo sve torškove i sva ulaganja. Ubrzo ćemo montirati sistem za naplatu, tako da bi već polovinom mjeseca trebalo da uđemo u poslovni aranžman”, naveli su u “Parking servisu”.

Oni su dodali da će naplata na parkiralištima u Petrovcu početi za mjesec dana, kada sezona bude u jeku.