Minijatura Bakića i Đorđevića: Mogren srušio Petrovac

Dodir prefinjenosti kapitena Bakića, lopta koja je "presjekla" odbranu domaćih i dodir klase talentovanog Đorđevića bili su dovoljni da Mogren na teškom gostovanju stigne do sva tri boda.

68 pregleda0 komentar(a)
Budućnost-Mogren, Foto: Savo Prelević
29.04.2012. 08:06h

Tandem bisera crnogorskog fudbala Bakić–Đorđević trasirao je put ka trijumfu Mogrena na teškom gostovanju u Petrovcu. Dodir klase Marka Bakića i fantastična završnica Luke Đorđevića u finišu teškog, borbenog ali ne pretjerano kvalitetnog duela donijeli su tri velika boda četi Branislava Milačića.

- Znali smo da nas čeka teško gostovanje, teško su se u Petrovcu ove godine osvajali, a teško i da će se osvajati bodovi. Bili smo bolji rival u prvom poluvremenu, u dva navrata pogodili okvir gola, ali je naš fantastični mladi tandem, koji predstavlja pravu budućnost crnogorskog fudbala i koju moramo čuvati, odnio prevagu. Zadovoljan sam osvajanjem tri boda - rekao je u svom maniru šef stručnog štaba Mogrena, Branislav Milačić.

Da u prvom poluvremenu nije bilo fantastičnog udarca defanzivca gostiju Mirka Radišića tek u 41. minutu (uzdrmao okvir gola), novinarske bilježice bi mogle ostati upražnjene.

U 63. minutu Petrovac je odigrao lijepu akciju po desnoj strani, nakon ubacivanja rezerviste Markovića uslijedio je sjajan trzaj glavom Vujačića i refleksna intervencija Šćekića kada su praktično svi već vidjeli loptu u mreži Mogrena.

Udarac je deset minuta kasnije oprobao i rezervista Leverda, a loptu je nakon lijepe dijagonale u korner ponovo sproveo odlični i sigurni Šćekić. U 78. minutu fortuna je ponovo samo na kratko namignula Petrovcu. Rezervista Mogrena Stevović sa ivice kaznenog prostora uputio je fantastičan udarac, ali je lopta baš kao i u prvom poluvremenu ponovo završila samo na okviru gola.

A onda je na red došao i 80. minut. Dodir prefinjenosti kapitena Bakića, lopta koja je "presjekla" odbranu domaćih i dodir klase talentovanog Đorđevića bili su dovoljni da Mogren na teškom gostovanju stigne do sva tri boda.

- Smatram da je Mogren bio za nijansu kvalitetniji rival u prvom poluvremenu, a u drugom smo mi imali šanse koje smo morali iskoristiti. U dva navrata odlično je reagovao golman Šćekić i surova kazna je stigla u finišu. Za sjajnu akciju Bakić – Đorđević nemam ništa drugo osim riječi hvale – rekao je pomoćni trener Petrovca, Rudolf Marčić.

PETROVAC – MOGREN 0:1

Petrovac – Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: oko 200. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelac: Đorđević u 80. minutu. Žuti kartoni: Mrvaljević (Petrovac), Radišić (Mogren).

Petrovac: Popović 6, Mi. Radulović 6, Mrvaljević 6,5, Grbović 6,5, Graovac 6,5, Šofranac 6, Golubović 6, Dragićević 6 (Vujačić 6,5), Ma. Radulović 6,5, Jovanović 6 (Leverda 6,5), Živković 6 (Marković 6,5).

Mogren: Šćekić 7, Ivanović 6,5, Krstić 6,5, Kapisoda 6,5, Radišić 6,5, Mirković 6,5, Tatar 7, Bakić 7, M. Zec 6,5 (Đorđević 7,5), R. Zec 6,5 (Stevović 6,5), Vujović 6,5 (Pržica).