Bolnice na Cetinju i u Nikšiću dobile po inkubator

Novac za dva inkubatora za Opštu bolnicu u Nikšiću i cetinjsku bolnicu "Petar Prvi", obezbijeđen je zahvaljujući odvajanjima od svake prodate flaše Rosa vode

133 pregleda0 komentar(a)
Bolnica Danilo I, Foto: Boris Pejović
27.04.2012. 09:57h

Bolnice u Nikšiću i Cetinju danas će dobiti po jedan inkubator, za koje je sakupljen novac tokom četiri mjeseca kampanje Podržimo život. Novac za dva inkubatora za Opštu bolnicu u Nikšiću i cetinjsku bolnicu "Petar Prvi", obezbijeđen je zahvaljujući odvajanjima od svake prodate flaše Rosa vode. Brend menadžer Rosa vode Milija Magdelinić rekao je da je akcija bila veoma uspješna, dodajući da su ciljevi kampanje bili poboljšanje uslova života prerano rođenih i beba u porodilištima Crne Gore.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću, Ilija Ašanin, rekao je da se u porodilištu te zdravstvene ustanove godišnje na svijet donese više od 900 djece, a tri do četiri odsto zahtjeva tretman u inkubatoru
On je naveo da je kampanja naišla na dobar odziv crnogorskih građana, što, kako je rekao, potvrđuje i podatak da je Fejsbuk /Facebook/ stranica kampanje za kratko vrijeme postala jedna od najposjećenijih u Crnoj Gori, sa više od 28 hiljada fanova. "Tokom trajanja kampanje, četiri mjeseca, od svake prodate Rosa boce smo odvajali novac za kupovinu inkubatora", pojasnio je Magdelinić. Direktor Opšte bolnice u Nikšiću, Ilija Ašanin, rekao je da se u porodilištu te zdravstvene ustanove godišnje na svijet donese više od 900 djece, a tri do četiri odsto zahtjeva tretman u inkubatoru. Prema njegovim riječima, nikšićka bolnica ima dva inkubatora, a današnjom donacijom kvalitet usluga podići će se na bolji nivo. Načelnik pedijatrije bolnice "Danilo Prvi" Cetinje, Đuro Latković, rekao je da ljekari najbolje znaju šta inkubator znači u njihovom poslu. On je apelovao na sve strukture, pojedince i udruženja da ne zaborave da su djeca naša budućnost, dodajući da je današnji događaj divan čin.

Kampanja Podržimo život realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, i uz podršku portala Roditelji.me, od decembra prošle, do kraja marta ove godine.