Montenegro erlajns: Letovi prema Francuskoj i do pet puta dnevno

“Tržište ce se razvijati kroz seriju čarter letova iz Strazbura, Marseja, Nanta, La Rosela i Diona”, navodi se u saopštenju

80 pregleda0 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Planes.cz
26.04.2012. 14:42h

Tržište Francuske se pokazalo kao faktor koji stabilizuje poslovanje Montenegro erlajnsa (MA), zbog čega će ove ljetnje sezone prema toj destinaciji pojedinim danima biti organizovani letovi i do pet puta, saopštio je predsjednik crnogorske kompanije, Zoran Đurišić. “Ono što je od ključne važnosti je mogućnost brzog prilagođavanja i reagovanja na promjene i prisustvo na rastućim tržištima. Jedno od takvih je upravo tržište Francuske, koje je MA prepoznao kao svoju šansu”, rekao je Đurišić na radnom ručku sa francuskim turoperatorima. Đurišić je, kako se navodi u saopštenju, kazao da MA ostaje optimista i da očekuje pozitivna dešavanja u ovoj godini, iako se svjetske avio kompanije suočavaju sa brojnim problemima u poslovanju.

Predstavnici MA su važnijim turoperatorima i predstavnicima turistickih agencija iz Francuske, predstavili ostvarene rezultate i planove za ljetnju sezonu, a ugovoreni su i novi aranžmani za narednu godinu.

Serija čarter letova Komercijalni direktor MA, Novica Vulić, saopštio je da će se tokom ove godine realizovati 300 letova koji ce povezati Crnu Goru i Francusku, što je znatno veći broj u odnosu na rekordnu prošlu. “MA je u prošloj godini obavio ukupno 239 letova. U prvom kvartalu ove prevezeno je 16 odsto putnika više u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok je popunjenost putničke kabine veća devet odsto”, rekao je Vulić.

Tržište ce se razvijati kroz seriju čarter letova iz Strazbura, Marseja, Nanta, La Rosela i Diona
Đurišić je sa turoperatorima dogovorio dalju ekspanziju na francuskom tržištu. “Tržište ce se razvijati kroz seriju čarter letova iz Strazbura, Marseja, Nanta, La Rosela i Diona”, navodi se u saopštenju. Tarife za narednu sezonu, kako su naveli iz kompanije, su u fazi pregovora, dok su one za zimsku sezonu već dogovorene.