Uskoro počinje sezona ribolova na Crnom jezeru

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović kaže da će se ove sezone obalom „velikog“ jezera, lijevo od prilaznog puta

106 pregleda0 komentar(a)
Ribolov, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
25.04.2012. 14:18h

Sezona ribolova na Crnom jezeru počinje 29. aprila.

Po tradiciji taj dan privlači veliki broj zaljubljenika sportskog ribolova, svih uzrasta, iz naše zemlje i šire.

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović kaže da će se ove sezone obalom „velikog“ jezera, lijevo od prilaznog puta.

"Jezero obiluje pastrmkama, autohtonom potočarom, zlatovčicom i kalifornijskom. U više navrata smo ga poribljavali i odgovorno čuvali. Od vještine i kvaliteta mamaca zavisiće ulov, kako na otvaranju tako u tokom naredne sezone ribolova", kaže Pajović.

On je dodao će sezona ribolova na Vražijem jezeru početi sredinom maja i da je na utvrđenim lokalitetima obala Tare ribolov omogućen, ali zbog visokog vodostaja i karakteristika vode još uvijek nema ribolovaca.

Dozvola 20 eura

"Cijene ribolovnih dozvola ostale su na prošlogodišnjem nivou od 20 eura. Ulov je ograničen a utvrđeni su i dani kojima se može pecati. Na Crnom jezeru svakog dana osim ponedejeljka i četvrtka, na Vražijem četvrtkom, subotom i nedjeljom a na Tari srijedom, petkom, subotom i nedjeljom", kazao je Pajović Pajović i istakao veoma dobru saradnju sa SRD "Crno jezero" iz Žabljaka.

Sportsko ribolovno društvo "Crno jezero" koje broji 70 redovnih i pet počasnih članova, održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izabrano novo-staro rukovodstvo. Predsjednik će i dalje biti Milan Anđelić a sekretar Sreten Pejović.

Anđelić kaže da je usvojen izvještaj o radu u prošloj i program rada za tekuću godinu.