Održivi razvoj: Učestvujte u kreiranju budućnosti

Recite nam u 140 karaktera kakvu budućnost želite za Crnu Goru. Što su po vama najveće prijetnje sa kojima se suočavamao, a koje mogućnosti imamo da se sa njima nosimo?

0 komentar(a)
24.04.2012. 08:25h

Nacionalni savjet za održivi razvoj Crne Gore i UNDP organizuje danas i sjutra u Kolašinu sastanak posvećen održivom razvoju, što će biti crnogorski doprinos globalnom dijalogu o održivosti.

Skup bi, najavljuju organizatori, trebalo da pomogne u iznalaženju odgovora na pitanje kako turizam i poljoprivreda mogu da ublaže neujednačen regionalni razvoj: Koje su to najneposrednije mogućnosti za korišćenje obnovljivih izvora energije i za energetsku efikasnost? Kako se Crna Gora nosi sa nasljeđem svoje ekonomske prošlosti – industrijom koja je veliki potrošač električne energije i snažnim oslanjanjem na direktne strane investicije – u današnjem svijetu ograničenih resursa?

Organizatori su građanima omogućili da putem Twittera saopšte svoje ideje, postave pitanja koja se odnose na temu.

"Recite nam u 140 karaktera kakvu budućnost želite za Crnu Goru. Što su po vama najveće prijetnje sa kojima se suočavamao, a koje mogućnosti imamo da se sa njima nosimo? Da li vas zanima održivi razvoj? Brine li vas sigurnost posla? Da li trenutno radite na nekoj ideji za koju bi trebalo da čuju lideri na tom skupu?

Evo vam prilike da se i vaš glas čuje i da privučete pažnju donosilaca odluka u Crnoj Gori. Postavite pitanje ili dajte komentar unaprijed ili tokom sastanka, a mi ćemo se potruditi da se čuje na skupu. Sa naše strane, daćemo sve od sebe da prenesemo najvažnije momente iz govora i rasprava. A ako nešto propustite, sumiraćemo vaša pitanja i komentare, kao i diskusije, i postaviti ih na naš vebsajt nakon skupa. Neka dijalog počne", navode organizatori.

Sugestije i pitanja možete pratiti i slati putem hashtaga #RioMe.