U Baru fajnl-for Regionalne lige, Budućnost apsolutni favorit

"Naravno da očekujemo i treću titulu. Utakmicu sa Metalurgom, a onda vjerovatno i sa Zaječarom, iskoristićemo da se što bolje pripremimo za finale Lige šampiona sa Đerom", kaže Lazović.

0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
21.04.2012. 10:17h

U posljednja dva izdanja Regionalne lige, rukometašice Budućnosti su podigle pehar. Niko i ne sumnja da će finalista Lige šampiona ostvariti svojevrsni het-trik, a ta formalnost samo mora da se odradi danas i sjutra u Baru.

Rival u polufinalu (17 časova) je Metalurg, koji je tokom sezone podmladio sastav, zbog čega je i Elena Gjorgijevska pola godine prije nego što je bilo predviđeno stigla u Budućnost. U slučaju da se ne dogodi nešto nepredviđeno, protivnik u sjutrašnjem finalu biće Zaječar.

"Naravno da očekujemo i treću titulu. Utakmicu sa Metalurgom, a onda vjerovatno i sa Zaječarom, iskoristićemo da se što bolje pripremimo za finale Lige šampiona sa Đerom. Mislim da će nam Zaječar biti pravi suparnik baš zbog toga i taj meč moramo da iskoristimo na najbolji mogući način", kaže Suzana Lazović.

Do prve utakmice finala Lige šampiona ostale su dvije sedmice, zbog čega će dva meča u „Topolici” poslužiti da se usavrše neki taktički detalji.

"Mnogo nam znači to što ćemo odigrati dvije takmičarske utakmice prije finala. Potrudićemo se da svaka od nas da svoj doprinos i da isprobamo sve moguće kombinacije i u odbrani i u napadu. I same znamo šta nas čeka protiv Đera, da će naspram nas biti Gorbic, najbolji pivot svijeta Loke i ostale vedete, zbog čega ćemo iskoristiti ove mečeve da popravimo neke sitne greške", napominje 20-godišnji pivot.

Budućnost je u srijedu gostovala u Zaječaru, koji je u jednom trenutku vodio 8:2. U nastavku su stvari došle na svoje mjesto, a trebalo bi da se dogodi čudo pa da „amazonke” u već viđenom finalu ponove takav scenario...

"Bilo je mučenja na početku, jer poslije puta nismo imali mogućnost jutarnjeg treninga. Pokušali smo da razgovorom u hotelu malo „razbijemo” taj problem, jer nam vremenski uslovi nisu dozvolili čak ni da prošetamo. Duže smo se zagrijavale, ali smo tek krajem prvog i početkom drugog poluvremena dostigle „radnu temperaturu”. Poslije toga je sve bilo lakše", zaključila je Lazović.

Nakon duela Budućnosti i Metalurga, u 19 časova igraće se drugi polufinalni meč Jagodina - Zaječar.

Finale je zakazano za nedjelju u 17 časova, dok dva sata kasnije počinje meč za 3. mjesto.

Mečeve na turniru sudiće Hrvati Dalibor Jurinović i Marko Mrvica, dok su delegati Milena Delić iz Srbije i Nebojša Vujisić iz Podgorice.