Vitić: Kadrovski deficit rješavati prekvalifikacijama

Istilčući da je ovogodišnja “sezonska kvota” 13 185 radnika, ona je dodala da je rješenje problema sa radnom snagom u turizmu “prekvalifikacija kadra iz Crne Gore”

457 pregleda8 komentar(a)
ana Vitić, Foto: SDP
21.05.2018. 18:07h

Odbornička kandidatkinja liste “SDP Bar za promjene-dr Draginja Vuksanović” Ana Vitić saopštila je SDP ima viziju kako riješiti nezaposlenost i povećati turistički promet Bara, “a samim tim i Crne Gore”. U današnjem saopštenju za javnost, ona je navela da je osnov razvoja turističke privrede izgradnja hotela visoke kategorije “koji su u obavezi da unaprjeđuju stanje infrastrukture”.

"Potreba hotelijerstva je rad tokom cijele godine, nasuprot sezonskom poslovanju. Odatle proističe potreba za izlaskom na emitivna tržišta. Proširivanje tržišta na zemlje EU i šire, znači poboljšanje kvaliteta usluge koju treba da pruže zaposleni u turizmu.To je problem koji se ponavlja iz godine u godinu i rješava se zaposlenjem stranaca", ukazuje Vitić.

Istilčući da je ovogodišnja “sezonska kvota” 13 185 radnika, ona je dodala da je rješenje problema sa radnom snagom u turizmu “prekvalifikacija kadra iz Crne Gore”.

"Takođe, i organizovanje kvalitetnih obuka u praksi. Ova inicijativa bi smanjila troškove poslodavaca i znatno smanjila broj nezaposlenih ljudi na birou rada", zaključila je Vitić.