"Pauk" će u 7 opština funkcionisati kao u Podgorici

Opštine će samostalno organizovati rad pauk službe po ugledu na Glavni grad gdje "pauk" funkcioniše u sklopu Komunalne policije

118 pregleda0 komentar(a)
pauk vozilo, Foto: Vesko Belojević
17.04.2012. 02:28h

Vlada Crne Gore je na posljednjoj sjednici donijela Uredbu o povjeravanju dijela poslova Uprave policije opštinama Bar, Budva, Cetinje, Tivat, Kotor, Nikšić i Herceg Novi, kojima je povjerena nadležnost da premještaju nepravilno parkirana vozila iz člana 60 i 61 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Na taj način, lokalnim upravama je omogućeno da napokon same organizuju rad "pauk" službi po ugledu na rješenje koje već godinama funkcioniše u Podgorici, gdje "pauci" rade u sastavu Komunalne policije Glavnog grada.

Po Uredbi Vlade, Tivat, Kotor, Herceg Novi, Budva, Bar, Cetinje i Nikšić će ubuduće sami organizovati i finansirati funkcionisanje "pauk" službe, u čiji su rad do sada u tim gradovima morali da uključuju saobraćajnu policiju.

U Tivtu to nije funkcionisalo nikako, jer je "pauk" radio veoma selektivno i najčešće nije dizao nepravilno parkirane automobile čije je vlasnike poznavao policajac koji bi se našao u pratnji "pauk" vozila.

Opštine kojima su ovim povodom prenijeti u nadležnost poslovi Uprave policije, imaju 30 dana od dana objavljivanja ove uredbe da obezbijede sve uslove za vršenje povjerenih im poslova premještanja nepravilno parkiranih automobila.