Mojkovačka ulica je samo pred izbore bila oprana, a rupe sanirane

Ulica nema trotoar, kao ni adekvatne šahtove za odvod atmosferskih voda, ali ni drugu neophodnu infrastrukturu. Često se dešavaju i kvarovi na javnoj rasvjeti

112 pregleda0 komentar(a)
Mojkovačka ulica, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
16.04.2012. 09:48h

Mještani Mojkovačke ulice u bjelopoljskom naselju Medanovići ponovo su upozorili nadležne u opštini da je krajnje vrijeme da se riješe komunalno-infrastrukturni problemi.

Član Savjeta Mjesne zajednice Medanovići Marko Hajduković rekao je da je asfalt gotovo čitavom dužinom ulice, koja se nalazi na uzbrdici, uglačan i pun udarnih rupa koje su najizraženije na krivini nedaleko od ulaza u krug gradske Bolnice, a na nekim mjestima put je počeo da potanja.

Pješacima je otežano kretanje u vrijeme kiše i poledice.

“Ulica nema trotoar, kao ni adekvatne šahtove za odvod atmosferskih voda, ali ni drugu neophodnu infrastrukturu. Često se dešavaju i kvarovi na javnoj rasvjeti, što predstavlja dodatnu opasnost za kretanje pješaka u noćnim satima. Ništa nije bolja situacija ni na dionici puta koji vodi prema Cerovu i u više navrata smo se obraćali nadležnima u lokalnoj upravi da se riješe navedeni problemi”, kazao je Hajduković.

Očigledno je da lokalna vlast i resorna ministarstva ove institucije koriste isključivo u predizborne kampanje, kao što je bio slučaj 2010. godine, prilikom otvaranja Doma za stare, kada je organizovano oprana ulica i sanirane udarne rupe, kako bi tadašnji predsjednik Vlade Milo Đukanović otvorio taj objekat, da bi se nakon toga ponovila sadašnja situacija
Portparol i odbornik SNP–a u lokalnom parlamentu Milan Ružić smatra da Mojkovačka ulica podsjeća na zapuštene i izrabljene seoske puteve.

“Puna je rupa, bez odgovarajućih pješačkih staza, iako se ovom ulicom direktno dolazi do Bolnice, Doma zdravlja, Doma za stare i Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju ’Tisa’. Očigledno je da lokalna vlast i resorna ministarstva ove institucije koriste isključivo u predizborne kampanje, kao što je bio slučaj 2010. godine, prilikom otvaranja Doma za stare, kada je organizovano oprana ulica i sanirane udarne rupe, kako bi tadašnji predsjednik Vlade Milo Đukanović otvorio taj objekat, da bi se nakon toga ponovila sadašnja situacija”, kazao je Ružić.

On je u ime svoje partije apelovao na lokalnu vlast da kroz program javnih radova što skorije krene u rješavanje problema u Mojkovačkoj ulici.

Potpredsjednik Opštine Radovan Obradović potvrdio je da je Mojkovačka ulica jedna od najznačajnijih u gradu.

“Svjesni smo da je toj ulici potrebna kompletna rekonstrukcija, ali za taj posao su neophodna i velika novčana sredstva. Tražiće se model da se realizuje taj posao, jer se radi o saobraćajnici od vitalnog interesa za sve građane, te u tom pravcu očekujemo i pomoć države”, kazao je Obradović.