Ako ne savlada Bokelj, Sutjeska će jednom nogom biti u Drugoj ligi

"Čvrsto vjerujem da bi jedna pobjeda promijenila dosta toga. Nadam se da je došlo vrijeme za prvu proljećnu radost", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Nikšićana.

68 pregleda0 komentar(a)
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
14.04.2012. 09:08h

Samo dva upisana boda na Sutjeskin konto u proljećnom dijelu šampionata doveli su nikšićkog prvoligaša na korak od dna tabele. Izabranici Saše Petrovića danas kraj Bistrice imaju prvu priliku da prekinu negativnu seriju, protiv rivala, koji se takođe „ davi” na dnu tabele.

U direktnom odmjeravanju snaga sa jednim od glavnih konkurenata za opstanak u društvu najboljih, Sutjeska će pokušati da prekine lošu seriju, ili u slučaju neuspjeha da zakomplikuje i onako komplikovanu situaciju…

"Dileme više ne postoje – ako ne savladamo Bokelj jednom nogom bićemo u nižem rangu takmičenja. Ipak, uvjeren sam da do toga neće doći. Istina, nikada u svojoj karijeri nisam bio u težoj situaciji - osim što igramo pod imperativom, moramo da se nosimo i sa bremenom loših rezultata. U ovom trenutku samo pobjeda može donijeti mir u kući. Svakako da neće biti lako jer će naš protivnik pokušati da izbori povoljan rezultat. Do kraja sezone za nas je svaki meč kvalifikacioni, a današnji je ujedno i najteži. Čvrsto vjerujem da bi jedna pobjeda promijenila dosta toga. Nadam se da je došlo vrijeme za prvu proljećnu radost", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Nikšićana.

Kotorani takođe dosta ambiciozno iščekuju naredni okršaj, samo što četa Slobodana Draškovića ne osjeća pritisak, ili barem ne u tolikoj mjeri kao domaćin...Bokelj je u minulom kolu remizirao sa Lovćenom na “Obilića poljani”.

"Kao i u prošlom meču, kada smo igrali sa Lovćenom i Sutjeska nam je konkurent u borbi za opstanak. Očekujem da pružimo dobru igru, a ukoliko budemo igrali kao u prvom poluvremenu na Cetinju odnosno ako zadržimo nivo forme iz prethodnih utakmica, nećemo izgubiti u Nikšiću. Neriješen ishod bi nam valjao jer igramo u gostima. Naredni meč možda nije presudan, ali jeste bitan", kazao je trener Drašković.

Bokelj ne može da računa na Videkanića, koji ima parne kartone.

Sutjeska - Bokelj

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Željko Pavićević (Podgorica). Početak u 16 časova.

Sutjeska (4-4-2): Lakićević - Kosović, Zogović, Đurović, Stijepović - Karadžić, J. Nikolić, B. Nikolić, Pejović - Marković, Šušnjar.

Bokelj (4-4-2): I. Todorović - V. Pavićević, M. Todorović, Kašćelan, Koljenović - Makarić, Arsenijević, Vuković, Vujović - Kasalica, S. Pavićević.