Centar za skijanje na vodi ipak neće biti u Tivtu

“Mimoza” i njihov partner, australijska kompanija “Akva kom”, namjeravali su da u centar za skijanje na vodi na Župi fazno ulože oko pola miliona eura

62 pregleda0 komentar(a)
Tivat, Foto: Nemanja Radonjić
13.04.2012. 17:13h

Centar za skijanje na vodi, koji je za ovo ljeto trebalo da bude osnovan na lokalitetu Župa u Tivatskom zalivu, umjesto u Tivtu funkcionisaće na Dubrovačkom primorju, i to u Cavtatu.

Direktor HTP “Mimoza” Tivat Marko Petričević kazao je da im nije stiglo zvanično odobrenje Ministarstva održivog razvoja i turizma za ucrtavanje novog centra u plan privremenih objekata u zoni morskog dobra, a krajnji rok za dobijanje te dozvole, kako bi se centar mogao opremiti do početka ljetnje sezone, je istekao početkom ovog mjeseca.

“Mimoza” i njihov partner, australijska kompanija “Akva kom”, namjeravali su da u centar za skijanje na vodi na Župi fazno ulože oko pola miliona eura, a za prvu fazu realizacije projekta bila je predviđena izgradnja ski-pasa i ugostiteljskih kapaciteta.

“Zbog toga što papire nijesmo dobili do početka aprila, kada smo ih očekivali, do realizacije projekta centra za skijanje na vodi, bar ove godine neće doći”, kazao je Petričević, dodajući da se zbog kašnjenja naše administracije, “Akva kom” sa svojom inicijativom “preselio u komšiluk”, pa će se centar za skijanje, navodi, graditi u Cavtatskoj Vali, jer je resorno ministarstvo Hrvatske na vrijeme odobrilo tu investiciju.

Možda sljedeće godine

Petričević je dodao da je “Mimoza” zahtjev za ucrtavanje privremenih objekata za centar za skijanje na vodi na Župi uputila JP “Morsko dobro” i Ministarstvu održivog razvoja i turizma još 30. novembra prošle godine.

“Neformalno smo obaviješteni da Ministarstvo ima pozitivan stav o tom projektu, ali zvaničnu saglasnost do danas nijesmo dobili. Znamo da bez papira ne može ništa da počne da se radi, pa investitor, što je i prirodno, nije htio ni ulaziti u posao bez odobrenja”, objasnio je Petričević razloge zašto će “Akva kom”, umjesto u Boki, ove sezone skijaše na vodi opsluživati u Hrvatskoj.

“S obzirom na to da Ministarstvo ima pozitivan stav, možda se investitor vrati i naredne godine krene u posao, ali jednu godinu smo svakako izgubili i od sad u Cavtatskoj Vali imamo i konkurenciju”, zaključio je direktor “Mimoze”.