Overem pozitivan na doping testu

"Overim je totalni idiot, nema ni grama mozga. Da ima nikada ne bi dozvolio ovako nešto", ljut je bio Dan Vajt, predsjednik UFC-a

0 komentar(a)
Alister Overem, Foto: Mmaconvert.com
06.04.2012. 21:09h

Atletska komisija Nevade potvrdila je da je prvi izazivač za titulu u teškoj kategoriji u ultimat fajtu Alistar Overem, bio pozitivan na doping testu.

Šest učesnika glavnih borbi testirani su iznenada poslije manifestacije "UFC 146”.

I dok su svi ostali imali negativne nalaze, Holanđaninu je raspored testosterona i epitestosterona bio ekstremno visok.

To jasno ukazuje na sigurno korišćenje steroida.

Mada je bila javna tajna da je nekadašnji Strajkfors šampion sklon konzumaciji steroida, posebno poslije izbjegavanja prethodnog testiranja i naglog povećanja mase za 25 kilograma, niko nije očekivao da će koristiti nedozvoljena sredstva u trenutku kada ga očekuje spektakularni meč sa Dos Santosom.

Okršaj dva borca trebalo je da bude najgledaniji i najisplativiji događaj ove godine, a trebalo je da se inkasira oko 30 miliona dolara.

Sve je to užasno razbjesnilo predsjednika UFC-a Dana Vajta.

"Više sam nego ljut zbog svega. Ovo je potpuno neshvatljivo, Overim je totalni idiot, nema ni grama mozga. Da ima nikada ne bi dozvolio ovako nešto. Svako ko upotrebljava stimulativna sredstva mora da bude glup. I, uz sve to, gleda nas u oči i laže nas. Totalni moron! Želim da čujem i njegovu stranu priče, ali čini mi se da mu ne predstoje lijepi dani", rekao je Vajt.