Lalošević ljut napustio odbor: DPS se ne odriče fotelje tako lako

Ocjenjujući da je napravljena katastrofalna greška, nakon koje će razmisliti hoće li dalje učestvovati u radu odbora, Lalošević je kolegama iz vlasti poručio da ničija nije gorjela do zore

79 pregleda0 komentar(a)
Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
04.04.2012. 13:59h

Član Administrativnog odbora i poslanik SNP-a Vasilije Lalošević nije isključio mogućnost da napusti to skupštinsko tijelo, nakon što je na jučerašnjoj sjednici usvojen Predlog odluke za izbor osam članova Upravnog odbora Fonda za ostvarivanje i zaštitu manjinskih prava, prema kojem će u UO biti šest članova iz vladajućih partija.

Laloševića je razljutilo to što, nakon tajnog glasanja, a voljom većine, u UO Fonda nije bilo mjesta za kandidate SNP-a i PzP-a.

Uzaludni su bili i apeli Velizara Kaluđerovića (SNP), Koče Pavlovića (PzP) i Emila Labudovića (Nova) upućeni kolegama iz DPS-a i SDP-a uoči glasanja, da se u tim partijama odreknu po jednog svog kandidata, kako bi se u UO Fonda našli predstavnici svih stranaka, što bi isključilo i potrebu za tajnim glasanjem.

“Zar nije najbolje da DPS i SDP odustanu od po jednog svog kandidata, da bi svi ostali bili u UO”, pitao je Kaluđerović.

Za članove UO Fonda izabrani su Ivan Dragićević, Selma Cecunjanin i Mirsat Cikotić iz DPS-a, Refadija Abdić i Leon Đokaj iz SDP-a, Lika Basri iz Kluba albanskih stranaka, Milivoje Krgović iz Nove i Adnan Muhović iz BS-a
Od ukupno deset kandidata klub poslanika DPS-a je predložio tri, SDP dva, a Bošnjačka stranka i opozicija po jednog

Ocjenjujući da je napravljena katastrofalna greška, nakon koje će razmisliti hoće li dalje učestvovati u radu odbora, Lalošević je kolegama iz vlasti poručio da ničija nije gorjela do zore.

“Pa neće ni vaša. Ovo što ste uradili stvarno nema smisla i ostaje gorak ukus zbog toga”, rekao je Lalošević.

I dok je predsjednik odbora Radivoje Nikčević tvrdio da niko nakon glasanja nije doveden u nreavnopravan položaj reagovao je Lalošević.

“Ne izvodi, života ti. Bolje daj rezultate glasanja bez ikakvih argumenata. Batali, bolje da ti ne kažem jednu stvar stvar u vezi jednog dogovora”, kazao je Lalošević Nikčeviću.

Odbor je dogovorio pokretanje postupka za izbor dva člana Sudskog savjeta iz redova poslanika, Ljuiđa Škrelje (DPS) i Nevena Gošovića (SNP)
Apelujući na medije da prenesu njegovo javno izvinjenje što nije prošao kandidat PzP-a Mustafa Canka, Pavlović je rekao da je kandidat te stranke doveden u nedostojnu poziciju.

“Canka je u svojoj sredini prepoznat kao čovjek koji bi, po cijenu života, bio spreman da ne dozvoli da ni cent, a kamo li euro, bude nenamjenski potrošen i pokraden, što se masovno dešavalo u ovoj zemlji”, rekao je Pavlović.

Za članove UO Fonda izabrani su Ivan Dragićević, Selma Cecunjanin i Mirsat Cikotić iz DPS-a, Refadija Abdić i Leon Đokaj iz SDP-a, Lika Basri iz Kluba albanskih stranaka, Milivoje Krgović iz Nove i Adnan Muhović iz BS-a.

Odbor je dogovorio pokretanje postupka za izbor dva člana Sudskog savjeta iz redova poslanika, a usaglasili su se da bi na bi na toj funkciji i dalje trebalo da budu Ljuiđ Škrelja (DPS) i Neven Gošović (SNP).

Odbor je donio odluku i da narednog utorka bude održano konsultativno saslušanja 11 kandidata za imenovanje dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, jer od ukupnog broja prijavljenih osmoro ispunjava uslove.