Poslastica na Cetinju: Lovćen večeras protiv Zagreba

Ostaje da se vidi da li će pred cetinjsku publiku trener Zagrepčana Ivica Obrvan dovesti sastav koji će predvoditi zvanično najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić

0 komentar(a)
28.03.2012. 07:33h

Na oproštaju od SEHA lige pred domaćim navijačima, u pravoj rukometnoj poslastici rukometaši Lovćena (ostaje im još zaostala utakmica u Beogradu, protiv Crvene zvezde) dočekaće večeras Zagreb, bivšeg dvostrukog prvaka Evrope.

Zagrepčani su lider u regionalnom takmičenju sa samo jednim porazom u 18 odigranih utakmica (pored 15 pobjeda imaju i dva remija), dok su izabranici Pera Miloševića u pozitivnom bilansu od 11 pobjeda i devet poraza. Ako se doda da je Zagreb ovogodišnji četvrtfinalista Lige šampiona (u osmini finala je eliminisao još jednog člana SEHA lige, skopski Metalurg), onda je jasno da je teško očekivati da Lovćen priredi iznenađenje i savlada ekipu koja je u Zagrebu slavila sa više nego ubjedljivih 38:24. Ipak, riječ je o utakmici koja će zadovoljiti apetite zaljubljenika u rukomet.

"Suvišno je pričati o kvalitetima Zagreba. Ušli su među osam najboljih ekipa Lige šampiona. Nije nam poznato u kakvom će sastavu doći. Voljeli bismo da dođu u najjačem, da vidimo koliko smo napredovali u odnosu na prošli meč kada smo ubjedljivo poraženi. Evidentno je da smo napravilili veliki pomak u igri, to naši rezultati pokazuju. Odigrali smo devet utakmica u martu, bili smo maksimalno uspješni. Nadamo se i velikoj podršci publike i ako nam se ukaže šansa, sigurno je nećemo propustiti", kazao je pomoćni trener Lovćena Zoran Abramović.

Kapiten Cetinjana Igor Marković poručuje da će ekipa pružiti svoj maksimum.

"Znamo o kakvoj ekipi se radi tako da je suvišno da im prijetimo. U kakvom god sastavu da dođu veliki su favoriti. Nama je najbitnije da odigramo doro, kao u predhodnim mečevima i da podižemo formu. Pružićemo svoj maksimum,odigrati najbolje što znamo. Nadamo se da uz pordšku publike možemo do povoljnog rezultata", kazao je Marković.

Ostaje da se vidi da li će pred cetinjsku publiku trener Zagrepčana Ivica Obrvan dovesti sastav koji će predvoditi zvanično najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić.

Zaostala utakmica iz 16. kola počinje u 18 časova.