Budvanski festival ove godine nije ni u planu

"Mi i dalje čekamo zeleno svjetlo od Opštine jer oni su osnivači “Pjesme Mediterana”", još se nada direktor festivala Aleksandar Armenko

197 pregleda0 komentar(a)
Pjesma Mediterana, Foto: Zoran Đurić
27.03.2012. 18:58h

Festival “Pjesma Mediterana”, kojim je posljednjih nekoliko godina počinjala turistička sezona u Budvi i koji bi ove godine doživio svoje osamnaesto izdanje, neće biti održan.

Planom koji je usvojila Opština još u novembru prošle godine, održavanje “Pjesme Mediterana”, po kojoj je Budva prepoznatljiva, nije predviđen.

"Mi i dalje čekamo zeleno svjetlo od Opštine jer oni su osnivači “Pjesme Mediterana”", još se nada direktor festivala Aleksandar Armenko, iz firme Copyright koja je producent manifestacije.

Inače, ugovor koji je Opština Budva potpisala sa firmom Copyright još 2008. za produkciju “Pjesme Mediterana” na pet godina, ističe ove godine.

"Već od sljedeće godine, za produkciju festivala može konkurisati neka druga firma, a možda ćemo se i mi opet prijaviti. Međutim, ne znam da li će Opština željeli da organizuje ovaj festival, ili će možda naći neki novi model", ističe Armenko.

Posljednji put 2010.

Iz Opštine nije bilo moguće dobiti potvrdu da festivala neće biti, iako se o tome šuška već odavno. “Pjesma Mediterana” posljednji put je održana 2010, a prošle godine je otkazana neposredno pred zaključenje konkursa za učešće.

Prema planu koji je usvojen krajem prošle godine, od manifestacija po kojima je turistička prijestonica prepoznatljiva biće održani Deseti međunarodni karneval i Jedanaesta proljećna noć pod maskama, od 27. do 29. aprila.

Od manifestacija po kojima je turistička prijestonica prepoznatljiva biće održani Deseti međunarodni karneval i Jedanaesta proljećna noć pod maskama

U saradnji sa firmom “Copyright” TO Budve, Opština Budva, HG “Budvanska rivijera” realizovaće četvoromjesečni projekat “Budvansko ljeto 2012”, od maja do oktobra. Tako će u okviru ove manifestacije, između ostalih biti održan Festival uličnih trupa, Festival crnogorskog muzičkog naslijeđa, Summer Cinemania, Festival etno mediteranske muzike, Međunarodni Festival folklora, mažoretki i duvačkih orkestara, Festival dječijih pozorišta “Pozorišni Val” i petrovački džez festival.

U okviru “Budvanskog ljeta” biće proslavljen i 12. jula Dan TO Budve i Dan državnosti.

Od ove godine, Budva će imati i dvije nove manifestacije “Fešta u Pržnu” i “Petrovac u susret sezoni”.