Milić u Herceg Novom: Bićemo glavni u novoj vlasti

Svi znamo da je vrijeme za promjene, ali promjene koje ne diraju u tradicionalne vrijednosti, kazao je on

0 komentar(a)
SNP, Foto: Slavica Kosić
23.03.2012. 19:46h

Smetamo onima koji ne vole Crnu Goru, kojima je njihovo lično uvijek bilo mnogo značajnije od društvenog, poručio je predsjednik SNP-a Srđan Milić u Herceg Novom, na svečanoj sjednici Glavnog odbora, koja je održana povodom 14 godina postojanja partije.

Milić je rekao da je istina temeljna vrijednost koja je okupila članove SNP-a, te da smetaju ubjedljivoj manjini u Crnoj Gori zbog toga što smo neprijatni svjedoci “zlog vremena punog diskriminacije”.

Svi znamo da je vrijeme za promjene, ali promjene koje ne diraju u tradicionalne vrijednosti.
“Zbog svih nas koji živimo na ovim prelijepim prostorima, zbog onih kojima ćemo ostaviti u amanet neke od najljepših stranica istorije Crne Gore, poruka - ako je pitanje stila i da li ćeš nekome na kratko da se dopadneš, plivaj niz vodenu struju, ali ako je pitanje principa, ostani ono što jesi, što su ti bili preci, što želiš da budu tvoji potomci, jer život bez principa je brod bez kormilara“, kazao je Milić.

Milić je rekao da je za SNP bavljenje politikom “uvijek predstavljalo način da se Crna Gora izmiri i da se više nikada ne dijeli”: “Uvijek smo težili samo jednom cilju, a to je da se u ovoj zemlji uspostavi istinska vlast naroda, jedinog i vječnog gospodara Crne Gore. Svi znamo da je vrijeme za pravdu, za bolju i izvjesniju budućnost svih generacija koje dolaze. Svi znamo da je vrijeme za promjene, ali promjene koje ne diraju u tradicionalne vrijednosti, već iste samo osnažuju u novom vremenu. Vrijeme je da uspostavimo novi sistem vrijednosti u Crnoj Gori, kao način borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, protiv nepotizma i zatvorenosti državnih institucija, protiv podjele na elitu i narod”.

SNP nezaobilazan

Milić je prognozirao da će SNP 15. rođendan proslaviti kao dominantna snaga u novoj demokratskoj vlasti, dok je gradončelnik Herceg Novog Dejan Mandić ocijenio da ga mnogoljudnost SNP-a uvjerava u to da se svi zajedno nalaze na pravom putu.

Članove Glavnog odbora, goste iz diplomatskog kora i javnog života u ime predsjednika Srbije Borisa Tadića pozdravio je njegov savjetnik Mlađen Đorđević, koji je naglasio da je “SNP nezaobilazna tačka u političkoj komunikaciji Srbije i Crne Gore“.

Poruka zamjenik predsjednika SPS-a Žarka Obradovića bila je da SNP i SPS nijesu dozvolile da se veze između Srbije i Crne Gore uruše. Govorili su još predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj Milorad Pupovac, Radovan Vuković iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Republike srpske, Zdravko Krsmanović, predsjednik Nove socijalističke partije Republike Srpske...