Milić: Počelo je crnogorsko proljeće

Đukanović je posljednja adresa u Crnoj Gori sa koje mogu da stižu kritike o bilo kom pitanju u Crnoj Gori, kazao je Milić

0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
21.03.2012. 12:04h

Crnogorsko proljeće je počelo a zahtjevi organizatora protesta koji je održan u nedjelju, nijesu bili politički, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić na proslavi Dana te stranke. On je na radnom doručku sa novinarima u crnogorskom parlamentu, rekao da je SNP pokazala u 14 godina da je duboko utemeljena u crngorskom društvu i da razumije kroz šta prolaze i građani. "Zajedno gradimo društvo u kojem mediji moraju biti građanska svijest i moraju ukazivati na probleme", dodao je on. Milić je ocijenio da su poruke organizatora nedjeljon protesta upućene bilo kojoj Vladi koja bude sledeća jer se ti problemi moraju rješavati. On smatra da je crnogorsko proljeće počelo i u djelovanju parlamentarne opozicije.

SNP je, kako je naveo, posvećena rješavanju zahtjeva sa protesta.

Milić smatra da se šalje loša slika Evropi iz Crne Gore, ”imajući u vidu napade na novinare, problem organizovanog kriminala i korupcije

“Pozivamo i ostale državne činioce da se manu ćoravog posla, da se manu poziva organizatorima da se bave nekim drugim poslom, nego da počnemo da rješavamo njihove zahtjeve, tešku socijalnu situaciju, reviziju i utvrđivanje odgovornosti u privitazaciji”, kazao je lider SNP-a. Milić smatra da se šalje loša slika Evropi iz Crne Gore, ”imajući u vidu napade na novinare, problem organizovanog kriminala i korupcije”. “Radi se o nečemu što je konstatovano, sada samo treba raditi na rješavanju tih problema”, dodao je on.

Zna Crna Gora šta je Đukanović uradio Milić očekuje da će njegova partija zadržati vlast u Herceg Novom i da će SNP postići najbolji rezultat do sada. Komentarišući izjavu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) da je SNP uništio firme u Herceg Novom za vrijeme svoje vlasti, Milić je rekao da je Đukanović (Milo) poslednja adresa sa koje treba da stižu kritike. “Đukanović ne nudi program nego kritike, diskvalifikacije, a za njega zna Crna Gora šta je uradio u poslednjih 20 godina”, kazao je Milić.

SNP je po preuzimanju vlasti u Pljevljima, naslijedio 22 miliona eura duga lokalne samouprave

Prema njegovim riječima, SNP je po preuzimanju vlasti u Pljevljima, naslijedio 22 miliona eura duga lokalne samouprave. Komentarišući odluku Odbora za ustavna pitanja da usvoji Predlog amandmana za izmjenu Ustava bez pristustva opozicije, potpredsjednik SNP Neven Gošović kazao je da je ta partija dala svoj maksimalni doprinos na izradi amandmana. “Očekivalo se da završimo zajednički taj posao, usvajanje amandmana bez predstavnika opozicije je jednostrana i nedemokratski. To je viđenje partija na vlasti za promjene Ustava, Evropska komisija želi da vidi viđenje parlamentarne dvotrećinske većine o Predlogu”, naveo je Gošović.