Putin: Policija bila korektna prema demonstrantima

Opoziciona liga birača i Komunistička partija su saopštile da ne priznaju rezultate izbora

0 komentar(a)
07.03.2012. 16:15h

Premijer Rusije Vladimir Putin, koji je pobijedio na predsjedničkim izborima u nedjelju, pohvalio je akcije policije kada je rastjerivala i hapsila učesnike opozicionih protesta u Moskvi i Sankt Peterburgu u ponedeljak i utorak. "Ponašali su se veoma korektno, mada je bilo građana koji su pokušali da ih isprovociraju", rekao je Putin novinarima. Na primjedbu da su pretučeni i novinari, Putin je kazao da je "bilo i predstavnika medija koje su policajci spasli". Troje novinara moskovskih medija pretučeno je u ponedjeljak nakon protesta opozicije: jedan iz dnevnika Moskovske novosti i dvojica iz radija Komersant.

Kršenje propisa nije uticalo na rezultat

Putin u razgovoru sa novinarima, takođe, nije isključio da je na izborima bilo kršenja propisa, ali je ocijenio da ona nijesu uticala na konačni rezultat, prema kojem je dobio 63,6 odsto glasova. "Vjerovatno da je kršenja bilo, ali može da utiče tek na stoti dio procenta. Na procenat, ali ne više", kazao je Putin.

Opoziciona liga birača i Komunistička partija su saopštile da ne priznaju rezultate izbora
Opoziciona liga birača i Komunistička partija su saopštile da ne priznaju rezultate izbora. Putin je, takođe, rekao da će opozicija postati realna politička snaga kada bude u stanju da formuliše svoje predloge o razvoju zemlje i dokaže da su njeni predlozi privlačni. On je naveo da nikada nije odbacivao dijalog sa opozicijom, i da od nje očekuje "konstruktivni program za razvoj države".

Galerija