Na prozoru SDP Žabljak pocijepana crnogorska zastava

On je upozorio da SDP, kao dio izvršne vlasti i stranka koja se zalaže za poštovanje države, tako šalje ružnu poruku građanima

113 pregleda0 komentar(a)
Zastava Žabljak, Foto: CKM
05.03.2012. 11:58h

Isticanjem pocjepane državne zastave na prozoru opštinskog odbora u Žabljaku Socijaldemokratska partija (SDP) je pokazala da ne poštuje državne simbole, izjavio je Aleksandar Damjanović, predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM).

On je upozorio da SDP, kao dio izvršne vlasti i stranka koja se zalaže za poštovanje države, tako šalje ružnu poruku građanima.

“Ova ružna slika ima još veću snagu znajući da tokom godine Žabljak posjeti veliki broj stranih turista, koji prolazeći kroz centar Žabljaka moraju proći pored ove oskrnavljene zastave...Držanjem ruke na srcu prilikom intoniranja himne ili davanjem podrške reprezentaciji u bilo kom sportu, ne dokazuje se ljubav i poštovanje prema državi“, kazao je Damjanović.

On je podsjetio da Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti predviđa da se "državna zastava ističe na jarbolu ili na koplju", a ne preko prozora, ističući da se "oštećena zastava povlači iz upotrebe i mijenja novom".

Damjanović je upozorio i da je Crna Gora je jedina država u Evropi, u kojoj se pojedine parlamentarne partije zalažu za njeno gašenje i nepoštovanje njenih simbola. On je pozv ao parlamentarne partije da poštuju državne simbole.