Šarićev partner i bivši predsjednik Njemačke na udaru tužilaštva

Njemački mediji su otkrili sumnjive veze bivšeg predsjednika Kristijana Vulfa i biznismena Ali Memara Farda, koje njemačko tužilaštvo sada ispituje

227 pregleda0 komentar(a)
29.02.2012. 10:21h

Njemački predsjednik Kristijan Vulf koji je podnio ostavku 17. februara dovodi se u vezu i sa kontroverznim biznismenom, predsjednikom njemačke kompanije “Cemag”, Ali Memari Fardom, koji je poznat na ovim prostorima jer je trebalo da bude jedan od investitora gradnje cementare u Pljevljima u partnerstvu sa Šarićima.

Njemački mediji su otkrili sumnjive veze bivšeg predsjednika Kristijana Vulfa i biznismena Ali Memara Farda, koje njemačko tužilaštvo sada ispituje.

Kanal NDR je 10. januara, a ADR 12. januara objavio informacije o vezi između bivšeg njemačkog predsjednika i biznismena, piše „Velt“.

Prema navodima medija, Kristijan Vulf je, u vrijeme dok je bio premijer Donje Saksonije, javno demonstrirao prijateljski odnos sa Fardom, koji je često bio član ekonomskih delegacija tokom poslovnih putovanja sa vladom te pokrajine.

Predstavnici Fardove “Cemag” grupe pokazali su interesovanje za izgradnju cementare u Pljevljima u oktobru 2007.

Predstavnici Fardove “Cemag” grupe pokazali su interesovanje za izgradnju cementare u Pljevljima u oktobru 2007. godine.

Ali Memari Fard o zainteresovanosti za izgradnju cementare zvanično je tada dopisom obavijestio predsjednika pljevaljske opštine Filipa Vukovića.

U decembru te godine njemačka kompanija bila je spremna da bez javnog tendera i najkasnije u naredna dva mjeseca, počne gradnju cementare u Pljevljima, u koju bi, sa grčkim partnerom “Pan Adriaticom”, uložila 250 miliona eura.

U januaru 2008. godine predsjednik Opštine Pljevlja Vuković donio je odluku o pristupanju izradi lokalne studije lokacije “Otilovići", mjestu na kojem bi trebalo da se gradi cementara.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija