Šarić: Je li super posao? Ćopić: Nije super ali je korektan

Najzanimljiviji razgovori bili su oni Ćopića sa Šarićem, iz kojih se moglo zaključiti da je Ćopić bio daleko više od običnog saradnika

69 pregleda0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
27.02.2012. 16:44h

Snimljeni telefonski razgovori između Zorana Ćopića, optuženog za milionsko pranje kokainskog novca, i Darka Šarića, odbjeglog narko-bosa, dokazuju da je Ćopić bio značajan Šarićev konsultant u njegovim poslovima pranja novca, pišu banjalučke Nezavisne novine.

To je rekao Slobodan Ćelić, specijalni tužilac RS, u nastavku suđenja Ćopiću pred Sudskim vijećem Posebnog odjeljenja banjalučkog Okružnog suda.

Specijalno tužilaštvo RS je kao materijalne dokaze preslušalo veći broj telefonskih razgovora koje je Ćopić sa svojim saradnicima obavio u februaru 2009. godine.

Najzanimljiviji razgovori bili su oni Ćopića sa Šarićem, iz kojih se moglo zaključiti da je Ćopić bio daleko više od običnog saradnika.

  • ŠARIĆ: Šta ima, brate?
  • ĆOPIĆ: Evo me u Novom Sadu.
  • ŠARIĆ: E, dolazi mi doktor za onu zemlju. Samo ako ti kažeš ja ću je uzeti, trebaš mi da mi kažeš svoje mišljenje o tome.

Nekoliko minuta kasnije.

  • ŠARIĆ: E, brate. Doktor je došao i procijenio je zemlju i silose na četiri miliona evra, s tim da preuzmemo plaćanje duga od 800.000, dva miliona i 300.000 evra u jednakim ratama. Zemlje ima oko 1.100 hektara i silos od 20.000 tona. Možemo li mi zaraditi s tom zemljom i silosom?
  • ĆOPIĆ: S tom zemljom se godišnje može zaraditi između 400.000 i 500.000 plus silos, koji može zaraditi od 300.000 do 400.000 evra.
  • ŠARIĆ: Je li tebi ovo super posao ili korektan?
  • ĆOPIĆ: Nije super, ali je korektan.

U ostalim telefonskim razgovorima koji su u preslušani pred Sudskim vijećem takođe se uočavaju Ćopićevi kontakti s osobama poput Nebojše Jestrovića, koji je za pranje kokainskog novca optužen pred Višim sudom u Beogradu, te kako ova dvojica dogovaraju isplate novca ne spominjući detalje isplate, jer su, prema mišljenju Specijalnog tužilaštva RS, obojica znala odakle isplata dolazi, pišu Nezavisne novine.