Milošević obećao brzi završetak nasipa na Bojani

"Nastavićemo aktivnosti i oko pritoka Bojane kako bismo ublažili moguće štete stanovništvu koje gravitira tim rijekama i rječicama", kazao je Milošević

85 pregleda0 komentar(a)
Tarzan Milošević Ulcinj, Foto: Gov.me
22.02.2012. 18:50h

Ministar poljoprivrede Tarzan Milošević boravio je u radnoj posjeti Ulcinju, gdje je sa saradnicima i predsjednikom Opštine Nazifom Cunguom obišao gradilišta na sanaciji bojanskih bentova i proširenju desnog ušća Bojane.

On je kazao da je revitalizovano oko devet kilometara nasipa, te da je ostalo još oko hiljadu metara, što bi, tvrdi, trebalo da bude brzo završeno.

"Dogovorili smo aktivnosti i na još nekoliko kritičnih mjesta koje nastavljamo i vjerujem da ćemo i te radove okončati za najkasnije 15 dana", kazao je Milošević na ušću Bojane.

On je naglasio da radove na proširenju ušća izvodi firma “Bemax”, i to besplatno, što je, kazao je, doprinos firme kriznoj situaciji, opštini i vladinim mjerama.

"Nastavićemo aktivnosti i oko pritoka Bojane kako bismo ublažili moguće štete stanovništvu koje gravitira tim rijekama i rječicama", kazao je Milošević.

On je rekao da je zajednio sa Cunguom obišao i neka domaćinstva koja su pretrpjela štetu od neveremena.

"Učinićemo sve da ti ljudi što prije prekriju svoje plastenike i već ove godine imaju rod od onoga što su posijali", najavio je Milošević.

Cungu je podsjetio da je sanacija bentova počela prije tri mjeseca, te da je trebalo da radovi budu završeni do 15. marta.

"Međutim, nakon nevremena, i imajući u vidu opravdani bojazan od eventualnih poplava poslije topljenja snijega, tražili smo od Vlade da taj posao završimo što prije. Siguran sam da ćemo sve završiti u narednih nekoliko dana", kazao je Cungu.

Milošević je najavio da bi Bojana uskoro mogla postati plovna od Ulcinja do Virpazara.

"Nakon razgovora predsjednika i premijera dviju država, sasvim je izvjesna i ostvariva ideja o plovnosti Bojane od Ulcinja, preko Skadra, do Virpazara. Zajedno sa ljudima iz Albanije dogovorili smo produbljenje korita rijeke i priča oko toga biće aktuelna već u maju. Na taj način valorizovaćemo dodatno turističke potencijale rijeke i stvoriti preduslove za nova zapošljavanja", najavio je Milošević.