Tivat: Prijetio da će se spaliti zbog stana

Đurović je benzinom polio i svoju odjeću i naglasio da će se sigurno spaliti ako policija i sudski izvršitelji pokušaju da ga izbace iz stana

174 pregleda0 komentar(a)
20.02.2012. 14:16h

Dugogodišnji sudski spor oko vlasništva nad malim stanom u jednoj od vikendica u Krašićima kod Tivta, eskalirao je do usijanja.

Aktuelni vlasnik stana, Nikšićanin Dragan Đurović odbio je da se iseli iz spornog objekta, polivši se benzinom i prijeteći da će se spaliti ukoliko sudski izvršitelji ne odustanu od deložacije.

Drama je počela oko 12 sati za kada je po riješenju osnovnog suda u Kotoru zakazano sudsko iseljenje Đurovća iz njegovog stana površine 32 kvadrata u Krašićima.

Uznemireni Đurović dočekao nas je na terasi svog malog stančića, dvadesetak metara udaljenog od puta i ispunjenog sa nekoliko kanistera benzina.
Prije izvršitelja, na lice mjestra stigli su novinari koje je već na ulici dočekao oštar miris benzina.

Uznemireni Đurović dočekao nas je na terasi svog malog stančića, dvadesetak metara udaljenog od puta i ispunjenog sa nekoliko kanistera benzina.

Đurović je benzinom polio i svoju odjeću i naglasio da će se sigurno spaliti ako policija i sudski izvršitelji pokušaju da ga izbace iz stana.

„Mene je sud u avgustu 2007 pravosnažnom presudom proglasio za jedinog vlasnika ovog stana i po riješenju o izvršenju iz 2008, ja sam uz asistenciju suda useljen u ovaj stan marta 2010. Prethodni vlasnik ovog stana Dario Vukčević iz Budve, kada je vidio da je izgubio ovu nekretninu, na prevaran način je tražio i dobio ponavljanje sudskog spora, a izvršna sutkinja Sanja Čakanović koja je prethodno dva puta donosila riješenje o izvršenju u moju korist, sada je donijela riješenje o protivizvršenju i naložila mi da se iselim iz imovine koju sam pošteno stekao krvavim radom", kazao je novinarima Đurović prije nego što se zatvorio u benzinom napunjeni stan, tik pred dolazak sudskih izvršitelja, policije, vatrogasaca i ekipe hitne pomoći.

"Odavde živ izaći neću"

On je istakao da posjeduje i presudu Višeg suda u Podgorici kojom je navodno sutkinju Čakanović naloženo da preispita posljednje riješenje o njegovoj deložaciji.

Inače, dok je trajao Đurovićev spor sa prethodnim vlasnikom stana Vukčevićem oko neisplaćenih novčanih potraživanja, Budvanin je nekretninu u Krašićima koja je bila pod zabilježbom spora, preprodao Šveđanki Evi Aniki Blomkvist.

Šveđanka se sada preko svojih pravnih zastupnika pojavljuje kao novi pretendent na nekretninu koja je u međuvremenu, nakon pravosnažne sudske presude, prije nekoliko mjeseci i definitivno u katastru uknjižena kao Đurovićevo vlasništvo.

Svim silama ću braniti moju imovinu jer sa nezaposlen i od ovog stan živim i hranim dvoje malo djece. Odavde ja živ izaći neću.
„Iako su istekli svi zakonski rokovi za reviziju i ovo je postala pravno završena stvar, sutkinja Čakanović je sada obustavila već završenu stvar i naložila moju deložaciju. Svim silama ću braniti moju imovinu jer sa nezaposlen i od ovog stan živim i hranim dvoje malo djece. Odavde ja živ izaći neću", poručio je Đurović što je, nešto kasnije, zatvoren u stanu iza samo malo odškrinutih grilja, ponovio i u medjuvremenu pristiglim sudskim izvršiocima i policiji.

Sutkinja Čakanović koja je vodila akciju kazala mu je da je prethodna pravosnažna presuda ukinuta i da do donošenja nove, on više formalno pravno nije vlasnik stana pod sporom zbog čega se iz njega mora iseliti.

„Ovo je moja krvava muka koju sam teško zaradio, a sada Vukčević na prevaran način pokušava da mi je otme. Neću izaći, a ako neko pokuša da udje, spaliću i sebe i sve vas okolo. Zapaliću se i tačka, jer ne mogu više da trpim ovaj teror koji traje 11 godina i zbog kojeg sam se razbolio i porodica mi strada. Život ste mi zagorčali!“- zaprijetio je vidno uznemireni Đurović koji je u toku razgovora sa izvršiteljima i zaplakao, a prisutne pravne zastupnike suprotne strane nazvao je lopovima.

Sutkinja Čakanović u zapisnik koji su svi prisutni potpisali, konstatovala je da se deložacija ne može izvršiti i saopštila da će je sud naknadno ponovno zakazati jer se sporna nekretnina mora osloboditi dok se ne završi najnoviji sudski postupak koji je u toku.

Nakon odlaska izvršitelja, policija, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći desetak minuta ubjeđivali su uznemirenog Nikšićanina da izađe iz čvrsto zamandaljenog stana u kome je vazduh bio potpuno zasićen ispranjima benzina.

Đurović, koji je i hronični srčani bolesnik i koji je prehodno zatražio ljekove, na kraju je jedva pristao da izadje nakon čega je ambulatnim kolima prevezen na detaljan ljekarski pregled u tivatski Dom zdravlja.

Galerija

đurović dragan FOTO: Siniša Luković
đurović dragan FOTO: Siniša Luković
sud čakanović FOTO: Siniša Luković