Prava Crna Gora: Stvorićemo brend "Proizvedeno u Baru"

"U više od 90 odsto restorana i ugostiteljskih objekata u našem gradu, gosti i turisti koji dođu u posjetu nemaju priliku da probaju i uživaju u ukusu i mirisu maslinovog ulja proizvedenog u barskoj opštini"

270 pregleda13 komentar(a)
Dalibor Dado Marković, Foto: Prava Crna Gora
14.05.2018. 08:53h

Jedan od prioriteta Prave Crne Gore biće stvaranje brenda "Proizvedeno u Baru" i podrška poljoprivrednim proizvođačima sa područija barske opštine, poručio je Dalibor Dado Marković kandidat sa liste "Marko Milačić - Prava Crna Gora - Za pravi Bar", navodi se u saopštenju te partije.

"U više od 90 odsto restorana i ugostiteljskih objekata u našem gradu, gosti i turisti koji dođu u posjetu nemaju priliku da probaju i uživaju u ukusu i mirisu maslinovog ulja proizvedenog u barskoj opštini. Uprkos činjenici da je ovaj kraj širom regiona poznat po autohtonoj vrsti masline Žutica, po stablima maslina koje su starije od dva milenijuma što govori o tome sa kakvom tradicijom maslinarstva treba da se dičimo“, rekao je Marković

On je dodao da je slična situacija i sa kozijim sirom iz podrumijskog kraja, kao i sa čuvenim crmničkim vrancem.

"Na prstima jedne ruke mogli bi prebrojati restorane u našem gradu u kojima se služi čuveni crmnički vranac proizveden u nekoj od vinarija naše opštine. Gostima se u tek par lokala nudi da se okrijepe sokom od divljeg šipka koji je takođe jedan od specijaliteta ovog grada a svojevremeno je bio i regionalno popularan. Sve ono što imamo u izobilju nama je postao luksuz", kazao je Marković.

"Kao neko ko se bavi trgovinom vina i prodaje širom Crne Gore na desetine hiljada boca ovog pića, iskoristiću sve svoje kontakte da naše sugrađane pozicioniram na tržištu Crne Gore. Zajedno ćemo stvoriti lokalni brend "Proizvedeno u Baru“ koji ćemo učiniti prepoznatljivim kako u zemlji tako i u inostranstvu“, dodao je Marković.

Marković je sugrađanima poručio da ne treba da sumnjaju da svaki kvalitetan prehrambeni proizvod i vino koje mogu da proizvedu ima kupca ako se grad pravilno odnosi prema domaćim poljoprivrednim proizvođačima.

"Dragim Baranima poručujem da treba da znaju da ne mogu da proizvedu koliko tržištu Crne Gore treba. Mi iz Prave Crne Gore nismo kao ovi koji vas 30 godina varaju i doživljavaju samo kao „sigurno glasačko tijelo“ i sjete vas se samo pred izbore. Mi smo zbilja u mogućnosti da vam konkretno pomognemo da sve što proizvedete i prodate, i da živite časno i slobodno od svog rada“, naveo je Marković.

On je poručio sugrađanima da 27. maja biraju one koji mogu i hoće da pomognu.

"Oporavak i motivacija za povećanje i usavršavanje poljoprivredne proizvodnje u Baru su jedan od najvažnijih koraka koji vode ka oporavku cijele opštine i najljepšeg grada u Crnoj Gori. Zato 27. maja birajte Pravi Bar i zaokružite broj 2“, zaključio je Marković.