Čisora ošamario Klička na mjerenju (video)

Vitalij je apsolutni favorit u desetoj odbrani titule, pošto ni jedna kladionica ne daje više od 10 centi na uloženi euro za njegovu pobjedu. Koeficijent na pobjedu Čisore je osam.

0 komentar(a)
17.02.2012. 18:18h

Ukrajinac Vitalij Kličko braniće sjutra veče u Minhenu titulu svjetskog prvaka u WBC verziji protiv izazivača iz Britanije Dereka Čisore.

Meč je imao nevjerovatnu uvertiru - za razliku od zemljaka Dejvida Heja koji je raspolagao najzavidnijim arsenalom psovki upućenih na račun ukrajinske braće šampiona, 28-godišnji Čisora se nije razmetao time, već je tenziju podigao šamarom kojim je pogodio Vitalija na zvaničnom mjerenju!

Ukrajinac je pokušao da uzvrati, ali su borci brzo razdvojeni.

Ukoliko Vitalij ponovi nastup brata Vladimira protiv Heja, Čisori se ne piše dobro, iako je na zvaničnom mjerenju imao 109,31 kilogram, samo 900 grama manje od Vitalija.

Borac porijeklom iz Zimbabvea je na početku karijere ostvario 14 pobjeda, ali je u posljednja tri meča poražen dva puta.

Posljednji meč odradio je 3. decembra prošle godine u Helsinkiju, kada je sudijskim preglasavanjem izgubio od domaćeg diva Roberta Helenijusa.

Taj meč je, nažalost, pokazao kakva je sada situacija u profi boksu - Del Boj je dominirao svih 12 rundi, ali je pobjeda poklonjena miljeniku njemačkog promotera Vilfrida Zauerlanda.

Ta krađa je bila još i očiglednija nego ona u sramnoj pobjedi Nikolaja Valujeva nad legendarnim Ivanderom Holifildom.

Čisora je 12 i po godina mlađi od starijeg od braće Kličko, koji takođe ima dva poraza, ali i 40 pobjeda.

Vitalij je apsolutni favorit u 10. odbrani titule, pošto nijedna kladionica ne daje više od 10 centi na uloženi euro za njegovu pobjedu. Koeficijent na pobjedu Čisore je osam.

Televizija B92 najavila je direktan prenos iz Minhena.