Odsječena sela u Mojkovcu i na Žabljaku

Šljivančanin je kazao da na Žabljaku imaju struje i vode, i da niko nije životno ugrožen

85 pregleda0 komentar(a)
11.02.2012. 10:47h

Sva sela u opštinama Žabljak i Mojkovac su blokirana, ali dežurne službe održavaju kontakt sa mještanima i dostavljaju im neophodne namirnice. Predsjednik Opštine Žabljak Isailo Šljivančanin rekao je da je od sinoć napadalo 50-ak centimetara snijega, tako da je uz postojeći dostigao visinu oko dva metra, a možda i nešto više. "Sela su odsječena od grada. Jedino održavamo prohodnim glavne gradske saobraćajnice i to za sada uspjevamo. Snijeg je zaista veliki, i dalje pada i biće to veoma teško", kazao je Šljivančanin.

Ne fali voda i struja Prema njegovim riječima, još nema potrebe za vanrednim intervencijama, a nadležne službe su putem mobilnih telefona u kontaktu sa ljudima iz okolnih sela. Šljivančanin je naveo da u toj opštini imaju struje i vode, dodajući da niko nije životno ugrožen.

"Možemo vezu da održavamo, a imamo nekoliko motornih sanki putem kojih tim ljudima dostavljamo neophodne namirnice, prije svega ljekove", pojasnio je on.

Mehanizacija održava samo centar

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević rekao je da su i na području te opštine blokirana sva sela.

Mehanizacija održava samo glavne gradske ulice u Mojkovcu
"Čak i ono što smo uspjeli da očistimo tokom noći opet je blokirano. Trenutno naša mehanizacija održava samo glavne gradske ulice i to je jedino što možemo u ovom trenutku", precizirao je Medojević. Kako je kazao, dežurne službe snabdjele su jedan dio sela, odnosno najugroženije porodice neophodnim potrepštinama, ali zahtjevi konstantno pristižu. "Imamo već zahtjeve prema nadležnoj službi zaštite, tako da su ekipe na terenu. Nekim ljudima je potrebna i ljekarska pomoć", naveo je Medojević.

Galerija