MANS prikuplja novac da svi dođu u PG na protest

Prva karaoke žurka će biti organizovana u klubu "Pub 111" u ponedjeljak 13. februara, a nakon toga i prva aukcija slika

0 komentar(a)
protest 21.01., Foto: Luka Bošković
07.02.2012. 14:41h

Unija slobodnih sindikata Crne Gore, MANS i Studentska Unija pripremaju februarski protest i napominju da podrška građana raste u odnosu na januarski mitnig ispred Vlade Crne Gore.

"Organizatorima su se već javili brojni pojedinci i privrednici koji su donirali materijale potrebne za organizaciju protesta, dok je u MANS-u formiran centar za volontere (020 266 326 ili mans@t-com.me) u koji se mogu javiti svi oni koji žele na neki način da pomognu organizaciju protesta", saopštili su iz MANS-a.

Žurka 13. februara

Što se tiče konačnog datuma organizacije februarskog protesta, organizatori su u stalnoj komunikaciji sa Hidrometeorološkim zavodom
Organizatori su planirali više događaja pod zajedničkim motom "Oni bi fotelje, mi autobuska sjedišta", koji imaju za cilj prikupljanje sredstava za prevoz onih građana koji će iz drugih gradova doći na protest u Podgoricu.

"U tom cilju će biti organizovane aukcije slika i ručno pravljenog nakita, amaterske fudbalske utakmice, karaoke večeri, tematske žurke za mlade i književne večeri gdje će posjetioci umjesto ulaznica plaćati jedno sjedište u autobusu", saopšteno je.

Prva karaoke žurka će biti organizovana u klubu "Pub 111" u ponedjeljak 13. februara, a nakon toga i prva aukcija slika koje su donirali umjetnici kako bi pomogli obezbijeđivanje prevoza za građane koji ne mogu da priušte dolazak u Podgoricu na protest.

Da dođu i sa sjevera

"Pored ovoga, građane Podgorice očekuje još nekoliko zanimljivih performansa koji će ukazati na ključne probleme u našem društvu i koji imaju za cilj da dodatno animiraju građane da dođu na februarski protest. Organizatori protesta su u komunikaciji i sa nekoliko muzičkih grupa iz regiona koje su podržale proteste, u vezi njihovih nastupa u Podgorici".

Što se tiče konačnog datuma organizacije februarskog protesta, organizatori su u stalnoj komunikaciji sa Hidrometeorološkim zavodom u vezi sa vremenskim prilikama.

"Imajući u vidu trenutno stanje, postoji mogućnost da protesti budu održani posljednjeg vikenda u februaru, nakon što se stabilizuje vrijeme kako bi omogućili i građanima sa sjevera da nam se pridruže na protestu u Podgorici", saopšteno je.