Papua Nova Gvineja: Potonuo trajekt sa 350 putnika

Premijerka Australije Džulija Gilard izjavila je da je ovo "velika tragedija", dodajući da je njena zemlja pritekla u pomoć susjedu

0 komentar(a)
02.02.2012. 07:38h

Kod istočne obale Papue Nove Gvineje je potonuo trajekt sa 350 putnika, a spasioci su do sada spasili više od 200 osoba.

U spasilačkoj operaciji posle potonuća trajketa, koji je putovao iz Kimbea na ostrvu Nova Britanija u Lae na glavnom ostrvu, učestvuju avion iz Australije, tri helikoptera i šest brodova.

Premijerka Australije Džulija Gilard izjavila je da je ovo "velika tragedija", dodajući da je njena zemlja pritekla u pomoć susjedu.

Australijska pomorska agencija je prva uočila signal da je trajekt u nevolji i obavijestila je Pomorski koordinacioni spasilački centar u Papui Novoj Gvineji, koji koordiniše spasilačkom operacijom, navodi AP.

Australijska agencija je saopštila da su spasioci do sada spasili više od 200, od ukupno 350 putnika, ali koordinator spasilačke operacije Nacionalne agencije za pomorsku bezbednost u Papui Novoj Gvineji, kapetan Nurur Rahman, kaže da još nema precizne podatke.

"Još nisam vidio spisak putnika (sa trajekta), ali vjerovatno se radi o približno 300 osoba. Situacija se mijenja iz minuta u minut", rekao je on.