Vučinić ne zna ko je formirao sedmi bataljon

“Ministarstvo odbrane i ne raspolaže takvim dokumentom, niti je upoznato sa njegovom sadržinom”, kazala je Popović

324 pregleda0 komentar(a)
sedmi bataljon, Foto: Arhiva Vijesti
01.02.2012. 04:28h

Osim potpukovnika Zdravka Petrovića, šefa kabineta načelnika Generalštaba, u komisiji za formiranje 7. bataljona bila je psiholog Biljana Ristić, koja je i dalje u aktivnoj službi u crnogorskoj Vojsci, saznaju “Vijesti” u Ministarstvu odbrane.

Ristićeva je, prema informacijama “Vijesti”, i dalje zaposlena u VCG kao psiholog, a angažovana je u Nastavnom centru VCG.

Osim Petrovića i Ristićeve, svi ostali članovi komisije koja je u ljeto 1999. godine učestvovala u formiranju 7. bataljona su penzionisani kao visoki oficiri.

Jedini član koji je bio angažovan kao civilno lice Momir Mihaljević, više nije u vojsci, ali je prema saznanjima “Vijesti” i dalje zaposlen u državnoj službi.

Prema dokumentu koji su “Vijesti” juče objavile, Petrović, koji je i predsjednik Vojno-disciplinske komisije, navodno je bio jedan od sedam članova grupe za izbor kandidata za popunu 7. bataljona.

Petrović je trenutno, osim što je šef kabineta načelnika Generalštaba, i sekretar Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Ministar Boro Vučinić nedavno je saopštio da je u crnogorskoj vojsci trenutno aktivno 77 pripadnika bivšeg 7. bataljona, da su ti ljudi pod “posebnom prismotrom”, ali nije saopštio da li su i oficiri, koji su učestvovali u formiranju te jedinice, među njima navodno i Petrović, takođe pod posebnim režimom.

Iz Ministarstva odbrane u, na pitanja “Vijesti” - da li je još neko sa spiska koji su “Vijesti” objavile, osim Petrovića u aktivnoj vojnoj službi, odgovorili da “nažalost, takva evidencija u Crnoj Gori ne postoji”.

Portparol Tamara Popović pojasnila je da takav dokument ne postoji u ličnom dosijeu potpukovnika Petrovića.

“Ministarstvo odbrane i ne raspolaže takvim dokumentom, niti je upoznato sa njegovom sadržinom”, kazala je Popović.

Opširnije u štampanom izdanju