Članovi zagoričke bande i dalje se uspješno kriju od policije

Iz policije nijesu željeli da saopšte imena mladića koji se potražuju ali je potvrđeno da je među njima Vidoje Stanišić

334 pregleda0 komentar(a)
31.01.2012. 10:27h

Policija još traga za članovima takozvanog "zagoričkog klana" koji su prije u nedjelju veče pretukli dvojicu mladića u podgoričkom lokalu "Vaj not".

Iz policije nijesu željeli da saopšte imena mladića koji se potražuju ali je potvrđeno da je među njima Vidoje Stanišić koji je osuđen u oktobru 2010. na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog napada na sina Nebojše Medojevića u julu 2010.

Pijani članovi "zagoričkog klana" u nedjelju oko 19 časova pretukli su Podgoričane Nikolu Popovića i Luku Popovića u lokalu "Vaj not" ispod stadiona "Budućnosti" dok je igrana utakmica Srbija-Danska.

Povrijeđeni mladići su zbrinuti u Kliničkom centru Podgorica gdje su nakon pregleda pušteni na kućno liječenje.

Grupa od više od deset momaka tukla je Popoviće nogama, rukama i flašama. Nakon divljačkog napada na dva momka, grupa iz Zagoriča je pobjegla iz lokala u nepoznatom smjeru.

Za vrijeme policijskog uviđaja u unutrašnjosti kafića vidjeli su se tragovi krvi po podu, a za dva spojena stola gdje su sjedjeli Zagoričani ostale su na desetine flaša piva i drugog alkoholnog pića.

Gosti u "Vaj notu", koji su tokom popodneva gledali vaterpolo finale u Ajndhovenu, a potom i borbu za titulu prvaka u rukometu, ispričali su prije dva dana “Vijestima” da je grupa iz Zagoriča cijelo vrijeme provocirala neprimjerenim ponašanjem.

Djevojka, koja je bila u lokalu, kazala je “Vijestima” da je grupa za spojenim stolovima pjevala samo njima znane pjesme, koje su imale prizvuk mafijaškog bahaćenja.

"Prijetili su da će rastjerati Crnogorce, Lukšića, i da će ih naši vaterpolisti “zapamtit", ispričala je djevojka, koja nije mogla da se povrati od teškog šoka zbog napada razjarene bande.

Medojević: Ta grupa godinama teroriše građane

Povodom događaja koji se zbio u podgoričkom lokalu oglasio se Nebojša Medojević iz PZP-a koji je rekao da grupa iz Zagoriča godinama teroriše građane, a da policija sa njima ne izlazi na kraj.

"Grupa siledžija iz Zagoriča koje predvode braća Stanišić je jedna od vojnih formacija djelova ANB-a kojim komanduje Duško Golubović jedan od čelnika Roćenovog kriminalnog klana. Oni već godinama terorišu građane Podgorice kao dio formacija koje su sitni doušnici ANB-a i koje zbog toga ne hapsi poolicija i ne sankcioniše tužilaštvo i pravosuđe. Njihovo agresivno velikosrpsko divljanje po Podgorici je dio propagande rezima i ANB-a koji su spremni da izazovu međunacionalne sukobe u cilju spasavanja ovog korumpiranog i kriminalizoavnog režima od neminovnog pada", kazao je Medojević.

On kaže da je ovo prilika Ranki Čarapić da dokaže da se ne plaši Roćena, Golubovića i Đukanovića. Medojević se pita šta bi se desilo da je pomenuta “banda huligana” bacila bombu na okupljene pristalice naše vaterpolo reprezentacije na stadionu malih sportova.

"Do kada će policija i tužilaštvo pognute glave ćuteći da gledaju kako huligani izazivaju krvoproliće u Crnoj Gori", pita Medojević.

Službenik ANB Duško Golubović nije želio da komentariše Medojevićeve optužbe.

Galerija