20-godišnji Nikšićanin napao policajce?

R.Z. je, kako se sumnja, udario policijskog službenika R.L. nogom u desnu ruku, a odmah zatim i N.J. pesnicom u glavu

0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
23.01.2012. 13:55h

Nikšićka policija podnijeće zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, krivičnu prijavu protiv sugrađanina R.Z. (20), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, saopšteno je iz Uprave policije. Policijski službenici su, 21. januara, kontrolišući saobraćaj u ulici Voja Deretića u Nikšiću, pokušali da zaustave automobil Golf IV, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljala osoba za koju se kasnije ispostavilo da se radi o R.Z. Osumnjičeni se nije zaustavio, nego se udaljio velikom brzinom u pravcu naselja Rubeža, gdje takođe nije stao na znak za zaustavljenje saobraćajne patrole koja se nalazila na tom putnom pravcu. Nakon kraćeg vremena, policijski službenici su pronašli napušteno vozilo na livadi, u blizini groblja u mjestu Rubeža, a pregledom terena ubrzo su pronašli i R.Z. „Prilikom dovođenja R.Z. do službenog vozila, on je, kako se sumnja, udario policijskog službenika R.L. nogom u desnu ruku, a odmah zatim i policijskog službenika N.J. pesnicom u glavu“, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici su zadobili lakše tjelesne povrede, koje je konstatovao dežurni ljekar u nikšićkom Medicinskom centru
R.Z. je priveden u službene prostorije područne jedinice Nikšić, gdje je odbio alkotestiranje i analizu krvi. Navodi se da je bio u vidno alkoholisanom stanju, i da je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja. Policijski službenici su zadobili lakše tjelesne povrede, koje je konstatovao dežurni ljekar u nikšićkom Medicinskom centru. O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužica u Nikšiću koji je kvalifikovao djelo i naložio da R.Z. bude saslušan u svojstvu građanina, kao i da se protiv njega podnese prijava u redovnom postupku.