Prihodi Googla manji od očekivanih

Prihodi su u posljednja tri mjeseca prošle godine iznosili 10,6 milijardi američkih dolara, a neto dobit je porasla 6,4 odsto na 2,7 milijardi

0 komentar(a)
22.01.2012. 15:24h

Internet pretraživač Google je u posljednja tri mjeseca prošle godine ostvario rast prihoda od 27 odsto, što je ispod očekivanja analitičara. Prihodi su u posljednja tri mjeseca prošle godine iznosili 10,6 milijardi američkih dolara, a neto dobit je porasla 6,4 odsto na 2,7 milijardi, prenosi SeeBiz. "Google je imao snažan kvartal kojim je završio sjajnu godinu", rekao je izvršni direktor kompanije Leri Pejdž. On je dodao da je zadovoljan rastom koji su ostvarili Android, Gmail i Google Plus, koji sada globalno ima 90 miliona korisnika, što je dvostruko više nego prije tri mjeseca. Analitičari, ipak nijesu bili impresionirani.

Očekivanja bila jako visoka "Očekivanja su bila jako visoka i nijesu ih uspjeli ispuniti", rekao je analitičar Global ekvitis risrča, Trip Čoudri. On je dodao da su, za razliku od Microsofta i Intela, procjene za Google posljednjih mjeseci rasle.

Za čitavu prošlu godinu Google je objavio rast prihoda od 29 odsto na 37,9 milijardi dolara
Broj klikova na oglase na Google pretraživaču je značajno porastao u posljednjem tromjesečju, ali svota koju je Google uspio naplatiti od oglašivača za svaki klik je pala za osam odsto. Za čitavu prošlu godinu Google je objavio rast prihoda od 29 odsto na 37,9 milijardi dolara, a neto dobit je porasla 14 odsto na 9,7 milijardi.