Fudbaleri Rudara treniraju u teškim uslovima

Plan je da se dobro „napune baterije“ pa da se i druga faza pripremnog perioda, u Antaliji, odradi kako treba, kroz nekoliko kontrolnih utakmica

0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
22.01.2012. 09:58h

Snijeg, povremeno i mraz, često i magla, nije lako ni za hodanje a kamoli za trčanje...

To možda i najbolje opisuju trenutna dešavanja u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu. Uslovi za rad, najblaže rečeno, ne zadovoljavaju, ali to šefu stručnog štaba Rudara Draganu Radojičiću i njegovim saradnicima, ne smeta da do detalja sprovode sve što su isplanirali.

A plan je da se dobro „napune baterije“ pa da se i druga faza pripremnog perioda, u Antaliji, odradi kako treba, kroz nekoliko kontrolnih utakmica uigraju linije i Grbalj, krajem februara, pod Golubinjom dočeka kao „zapeta puška“.

"Nema, niti smije biti kukanja. Jesmo hendikepirani u odnosu na većinu konkurenata sa juga koji treniraju po suvim terenima i po toplijem vremenu, ali tako je bilo i prethodnih godina, pa je Rudar osvajao trofeje. Zašto da se to ne ponovi i narednog proljeća. Važno je da igrači sve dobro podnose, da su orni za rad, da i pored svih napora ne gunđaju, i da će uraditi apsolutno sve da do nastavka prvenstva dostignu potrebni nivo forme koji će garantovati ravnopravnu borbu na oba fronta. Ma, da ne filozofiram, bićemo spremni", kaže trener Rudara.

Ako stručnom štabu raspoloženje donekle kvare meteorološki uslovi, sa druge strane ga popravlja kadrovska situacija. Svi standardni prvotimci ostali su u Pljevljima, ekipa je, dakle, na okupu, što automatski znači da predstojeće uigravanje i neće predstavljati ozbiljniji problem niti oduzimati previše dragocjenog vremena.

"Ako se gleda čisto fudbalski, to je dobar momenat jer će se protivnicima suprotstaviti kompletan Rudar, u kome svi odlično znaju kakva im je uloga i šta treba da rade. E sad, drugo je pitanje što bi nam prodaja nekog od najboljih igrača (Blažo Igumanović ili Ivica Jovanović) pripunila kasu i značajno olakšala funkcionisanje kluba. Vjerujem, ipak, da ćemo uspjeti da na adekvatan način „pomirimo“ te dvije stvari", zaključuje Radojičić.

Pljevljaci će u Antaliju 31. januara.