Učenici našli golišave fotografije profesorice i ucjenjivali je

Profesorica je freš disk sa kompromitujućim snimcima izgubila u oktobru prošle godine. Učenici su pronašli fleš disk i odmah počeli da joj šalju prijeteće i ucjenjivačke SMS-ove

0 komentar(a)
Gimnazija Šentvid, Foto: Zurnal24.si
19.01.2012. 12:22h

Osamnaest učenika gimnazije u Šentvidu u Sloveniji prijavljeno je zbog ucjenjivanja profesorice i dijeljenja fotografija na kojim je gola, objavili su slovenački mediji.

Protiv troje učenika gimnazije podignuta je optužnica za iznudu, zbog čega bi mogli biti osuđeni na kaznu od pet godina zatvora. Ostalim učenicima koji su dijelili profesoricine fotografije prijeti novčana kazna ili godina zatvora.

Profesorica je fleš disk sa kompromitujućim snimcima izgubila u oktobru prošle godine. Učenici su pronašli fleš diski odmah počeli da joj šalju prijeteće i ucjenjivačke SMS-ove. Od nje su prvo tražili nekoliko hiljada eura, zatim pitanja za kontrolne radove, naslove tema za eseje...

Ipak, profesorica nije popustila pred prijetnjama da će njene golišave fotografije biti poslate svima, već je sve prijavila policiji. Ispostavilo se da su fotografije već bile podijeljene među učenicima.

Policija je krajem oktobra prošle godine pretražila kuće 15 učenika, kao i kuće njihovih prijatelja. Kod jednog maturanta pronađen je sporni fleš diski mobilni telefon sa kojeg su bili poslati ucjenjivački SMS-ovi.

Kasnije je policija otkrila da je imao još dvojicu pomagača.

Maturant se dobrovoljno ispisao iz škole, a uprava još nije donijela sankcije za ostale učenike, objavio je dnevnik.si.