Maksimalan poraz Budvanske rivijere u Lođu

Budvani su učešće u LŠ završili sa svih šest pobjeda, sa samo tri osvojena seta i jednim bodom.

0 komentar(a)
Belhatov - Budvanska rivijera, Foto: Www.skra.pl
18.01.2012. 18:43h

Kako su počeli ovogodišnji nastup u Ligi šampiona, tako su ga završili – novim maksimalnim porazom od poljskog Belhatova. Izabranici Veselina Vukovića su, tako, svoj najslabiji nastup u Ligi šampiona završili sa svih šest poraza, jednim osvojenim bodom i samo tri osvojena seta.

Imajući u vidu kvalitet ovogodišnje ekipe, snagu protivnika u grupi i činjenicu da igraju jednu od najslabijih liga Evrope, bez adekvatnih rivala, rezultat Budvana i nije iznenađenje. Nerealne su, dakle, bile nade Budvana da mogu makar do trećeg mjesta i plasmana u Čelendž rundu CEV kupa. Ipak, od crnogorskog šampiona su se očekivala bolja izdanja prvenstveno kod kuće, gdje Rivijera nije osvojila ni set u duelima sa Belhatovim, Turom i ACH volejom.

"Ako se pogleda nominalni rezultat, vjerovatno smo mogli više. Međutim, za sve postoje uzroci i posljedice. Sa aspekta uzroka smo tokom čitave sezone imali previše problema koji se ne mogu zanemariti i vjerovatno to sve samo po sebi daje ovakav rezultat. Sve to što se dešavalo, odrazilo se na ovu utakmicu, jer vjerovatno niko od igrača nije vjerovao da možemo napraviti nešto više. Dosta teško je bilo raditi i pripremati se nakon utakmice sa ACH volejom. Ambijent u dvorani u Lođu je bio veličanstven, igrači Belhatova su igrali onoliko koliko im je bilo potrebno za pobjedu nošeni navijačima. Sve u svemu ovo je za nas jedna izuzetno dobra škola kako se neke stvari trebaju uraditi da se ponovo ne bi došlo u ovakvu situaciju", kazao je nakon meča Veselin Vuković.

U Lođu, gdje Belhatov igra mečeve kod kuće zbog veće dvorane (9.000 navijača), Budvanska rivijera nije imala šansi, što zbog svoje igre (vidjelo se da su igrači ostali i bez motiva), a posebno zbog odličnog izdanja poljskog šampiona, na čiju igru nije uticalo ni to što je trener Jacer Navrocki čitavu utakmicu miješao karte, igrao sa kombinovanim timom i svim igračima.

Sa druge strane, Vuković je u startnoj postavi izvršio jednu izmjenu u odnosu na prethodne mečeve, pa je Dabović dobio prednost u u odnosu na Petkovića na poziciji tehničara. Interesantno, Dabović je bio starter i na prvom meču protiv Belhatova, ali je u Budvi zamijenjen nakon prvog seta, i do sinoć nije počinjao meč. Ovoga puta je ostao nešto duže, do 7:2 u drugom setu za Belhatov, kada ga je Petković zamijenio i odigrao do kraja...

Ostatak startera je bio onaj najavljen, korektor Raič, primači Dukić i Ćaćić, srednji blokeri Marković i Ćuk, te libero Rašović. Poen prije prvog tehničkog tajm-auta u drugom setu Stevanović je zamijenio Dukića, koji je u finišu meča zaigrao na korekciji umjesto Raiča. Najzad, priliku da jednom servisa, i to neuspješno, imao je Čedić...

Predvođeni odličnim mladim srpskim korektorom, Aleksandrom Atanasijevićem (16 poena), Belhatov je dominirao od početka do kraja. Budvani su priključak držali samo u uvodnim poenima, a samo su jednom vodili, 1:0 u trećm setu. U prvom, od 5:4 Belhatov je otišao na 9:4, a na drugom tehničkom tajm-autu imao nedostižnih 16:9.

U drugom, Poljaci su serijom 6:0 vrlo brzo otišli na 9:2, a na 19:7 je postojala opasnost da gosti ne pređu 10 poena, što se, ipak, nije dogodilo. U trećem setu su Budvani držali priključak do 4:4, a onda je uslijedila nova serija od 5:0, da bi razlika na drugom obaveznom tehničkom tajm-autu bila nedostižnih osam poena (16:8).

"Iako smo dosta lako došli do pobjede, ona nam mnogo znači da se u Ligi šampiona vratimo na pravi kolosijek nakon poraza od Tura. Igrali smo odlično, bili maksimalno motivisani, a kada odigramo kako znamo teško da nam neko može parirati na našem terenu. Očekivali smo još jači otpor tima iz Budve, ali im možda našom dobrom igrom nijesmo dozvolili da odigraju bolje", kazao je korektor Belhatova Aleksandar Atanasijević.

Belhatov je trenutno preuzeo prvo mjesto u grupi sa 14 bodova, i čeka epilog meča u Ljubljani između ACH voleja (6) i francuskog Tura (12).

Bez obzira na rezultat u "Stožicama", Belhatov i Tur idu dalje, u osminu finala...

Bełhatov - Budvanska rivijera 3:0 (25:16, 25:15, 25:17)

Lođ - SC "Mosir". Gledalaca: oko 9.000. Sudije: Cinatl (Češka) i Flukiger (Švajcarska). Poeni iz napada: Belhatov 49, Budvanska rivijera 25. Poeni iz bloka: Belhatov 9, Budvanska rivijera 6. Poeni iz servisa: Belhatov 6. Greške: Belhatov 15, Budvanska rivijera 17.

Belhatov: Vlazli 1, Koistra 12, Klos 8, Kurek 8, Milčarek 1, Čupković 6, Falaska 1, Voicki, Atanasijević 16, Zatorski (libero), Moždžonjek 4, Bakievič 7.

Budvanska rivijera: Ćaćić 4, Jevtović, Ćuk 6, Radović, Raič 11, Rašović, Stevanović 3, Dabović, Dukić 1, Čedić, Petković 1, Marković 5.