Uklonjen krst sa četiri ocila iznad Risna

"Problem je prisutan na tom prostoru već više godina i ta metalna konstrukcija tu stoji nekoliko godina unazad..."

87 pregleda0 komentar(a)
krst, Risan, Foto: Skala radio
16.01.2012. 15:05h

Metalna konstrukcija sa četiri ocila koja je svijetlila noću uz pomoć agregata postavljena na arheološkom nalazištu Gradina, iznad Risna, uklonjenja je u nedjelju u ranim jutarnjim satima izmedju 4 i 30 i 5 i 30 časova.

Kako je i bilo najavljeno iz Komunalne policije Kotora nakon isteka zakonskog roka od tri dana, metalnu konstrukciju je uklonila izvršna služba Komunalne poplicije u prisustvu komunalnog inspektora i službenika Ispostave Kotor.

Komunalna policija je početkom protekle nedjelje postupajući po prijavi više građana Risna, izašla na lice mjesta i uvjerila se da je na vrlo nepristupačnom terenu postavljena metalna konstrukcija osvijetljena agregatom , i reagovala s obzirom da na javnoj površini nije dozvoljeno postavljanje ni konstrukcija ni simbola bez saglasnosti nadležnog organa.

Kako je ranije rečeno Vijestima u Komunalnoj policiji, na osnovu izjava više građana Risna identifikovan je organizator ovog posla koji je negirao te navode i umiješanost u postavljanje metalne konstrukcije.

"Ostavili smo zapisnik na njegovoj kući i upozorili ga da po propisima nije dozvoljno postavljanje bilo kakvih simbola na javnoj površini bez odobrenja i saglasnosti nadležnih državnih organa,a zapisnik je ostavljeniI na mjestu gdje je postavljena metalna konstrukcija.

Mi nijesmo organ koji se bavi istragom i utvrđivanjem krivice, tako da smo ono što je u okvirima naših ovlašćenja uradili.

Problem je prisutan na tom prostoru već više godina i ta metalna konstrukcija tu stoji nekoliko godina unazad, i povremeno je osvjetljavaju.

Kada se pogleda tokom dana to je zaista samo jedna obična metalna konstrukcija,ali kada se u večernjim satima osvijetli predstavlja simbol krst sa četiri ocila.

Kompletna konstrukcija je veoma dobro urađena i na licu mjesta smo zatekli ostatke nekih ranijih konstrukcija, po čemu se vidi da je ona dorađivana", kazao je Vučinović ranije Vijestima.