Dragičević: Emocije već proradile

"Ima tu igrača koji su bili u timu zajedno sa mnom, a naravno tu je i trener Dejan Radonjić, koji je najzaslužniji za moj košarkaški napredak", istakao krilni centar ruskog kluba

0 komentar(a)
16.01.2012. 08:58h

Spartaka iz Sankt Peterburga je bez greške odradio prvu fazu Evrokupa.

Uz ruski Himki jedini je sa maksimalnim učinkom okončao prethodnih šest mečeva, a koliko važnosti Rusi pridaju duelu protiv Budućnost Volija, najbolje pokazuje podatak da su već sinoć doputovali u Podgoricu.

Izabranici Jurija Zdovca su u dvorani Podgorice, neposredno po dolasku, odradili prvi trening, a danas će to uraditi u “Morači”.

Jedan od aduta Rusa biće Vladimir Dragičević, reprezentativac Crne Gore i prošlosezonski kapiten “plavih”.

Ovaj duel za njega će biti specifičan, jer će prvi put igrati protiv tima u kome se afirmisao.

"Postoje emocije, a one će biti još veće u utorak kada počne utakmica. Nadam se, međutim, da će dvorana da bude puna, da će biti dobra atmosfera i da će me publika lijepo dočekati s obzirom na to da sam bio kapiten Budućnosti. Emotivno sam vezan za taj klub, proveo sam prelijepe četiri godine u Podgorici i igrački se afirmisao. Ima tu igrača koji su bili u timu zajedno sa mnom, a naravno tu je i trener Dejan Radonjić, koji je najzaslužniji za moj košarkaški napredak", rekao je Dragičević za “Vijesti”.

U taboru Spartaka se nadaju da će njihova dobra odbrana odlučiti pobjednika.

"U prosjeku primamo 65 poena po meču i odbrana je naš najjači adut. Ako svedemo Budućnost na mali broj poena, siguran sam da ćemo dobiti. Za nas je nebitno da li igramo kući ili na strani. Ekipa je napravljena da u Evrokupu idemo što dalje. Naš cilj je, minimum završni turnir i idemo ka tome".

Za 25-godišnjeg košarkaša nema dileme kada je konačan ishod u pitanju.

"Cijenimo Budućnost, rezultate i kvalitet koji imaju. Ipak, došli smo po pobjedu, očekujem da je i ostvarimo i da nastavimo sjajan rezultatski niz koji imamo u Evrokupu do sada. U našoj ekipi je dosta dobrih indivindualaca i u svakoj utakmici iskoči po neko novi. Jasno je da nam dobra odbrana otvara vrata pobjede, jer bismo tada imali dosta prilika za lake poene i, u tom slučaju, pobjeda ne bi trebalo i ne bi smjelo da dođe u pitanje", zaključio je Dragičević.

Galerija

DRAGICEVIC_2 FOTO: Boris Pejović
DRAGICEVIC_3 FOTO: Boris Pejović