Grbljani žele da afirmišu mlade

"Probaćemo, naravno, što prije da stignemo do brojke od 36 bodova, koliko je lani bilo dovoljno za opstanak. To bi nam omogućilo da mirnije igramo u finišu", zaključio je Nedović.

0 komentar(a)
Aleksandar Nedović, Foto: Savo Prelević
13.01.2012. 09:28h

Grbalj je juče počeo pripreme za nastavak prvenstvene trke u gotovo nepromijenjenom sastavu u odnosu na prethodnu polusezonu. Za sada niko nije otišao iz Radanovića, dok je konkurenciju pojačao dojučerašnji vezista Jezera Blerin Đinović.

"Najbitnije da su svi igrači zdravi došli na pripreme, jedino Goran Jovanović (koji je imao operaciju nakon loma jagodične kosti) čeka ljekarsku potvrdu da može da počne da trenira", rekao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Klub iz Radanovića već je dogovorio tri prijateljska meča - u početnoj fazi priprema igraće sa Zvezdom (19. januara), tri dana kasnije sa Amkarom, dok će u posljednjoj provjeri odmjeriti snage sa Metalcem (18. februara).

"Odigraćemo šest ili sedam utakmica ukupno, imamo odlične uslove za rad na svom terenu, pa nema ni potrebe da idemo negdje drugo. Utakmice sa Zvezdom i Amkarom imponuju i meni kao mladom treneru, a prijaće i našim igračima da steknu dragocjeno iskustvo. Imamo mladu ekipu, a izuzimajući Boža Milića, golmana Miletu Radulovića i Dušana Mićića, ostali igrači nijesu imali priliku da se odmjere sa takvim rivalima. Probaćemo, dakle, da iskoristimo naredna dva meča na pravi način, možda i da “ukrademo” nešto od takvih rivala", ističe Nedović.

Učvršćeni u sredini tabele Grbljani imaju miran zimski san. Prvoligaš iz Radanovića ima devet bodova manje od timova koji ciljaju plasman na evroscenu (Mogren i Zeta), ali i isto toliko bodova više od najbližih timova iz zone baraža...

"Naš cilj je afirmacija mladih igrača. Osvojili smo 24 boda tako da možemo da se spremamo na miru, bez imperativa. Probaćemo, naravno, što prije da stignemo do brojke od 36 bodova, koliko je lani bilo dovoljno za opstanak. To bi nam omogućilo da mirnije igramo u finišu", zaključio je Nedović.