Arkanovom ubici ne pomaže ni kaucija

Ako ga sud pusti uz kauciju, ne bi mu bilo teško, rekao je na ročištu kapetan Hendriks, da nabavi lažni pasoš i pobjegne

0 komentar(a)
Dobrosav Gavrić, Foto: Blic.rs
11.01.2012. 19:17h

Dobrosav Gavrić, koga Srbija traži zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, pojavio se danas pred sudom u Kejptaunu, povodom zahtjeva da bude pušten uz kauciju. Sud je razmatrao njegov zahtjev, ali nije donio odluku, prenosi beogradski “Blic”.

Južnoafrički specijalac, oficir Kapetan Pol Hendriks rekao je da postoji rizik od Gavrićevog puštanja, zato što je on već osuđen u Srbiji na 35 godina zatvora.

Ako ga sud pusti uz kauciju, ne bi mu bilo teško, rekao je na ročištu kapetan Hendriks, da nabavi lažni pasoš i pobjegne. Proces se nastavlja.

On je u sud u Kejptaunu doveden nakon što se krajem decembra predao specijalcima južnoafričke policije. Kretao se uz pomoć štaka.

Srbija je za Gavrićem raspisala crvenu potjernicu jer je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog trostrukog ubistva u "Interkontinentalu" u januaru 2000. godine.

Vlasti Južne Afrike vjeruju da je u tu zemlju ušao 2007. koristeći lažni pasoš. Takođe se saznalo da je Gavrić vozio šefa podzemlja Sirila Biku kada je ovaj ubijen u Belvilu, u Južnoj Africi, u martu 2011. godine.