Adrović: Volio bih da ostanem do ljeta

"Došao sam da osvojim titulu i volio bih sa saigračima da završim posao koji smo dobro započeli", kaže Admir Adrović.

0 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
08.01.2012. 09:43h

Sjajnim igrama u prvom dijelu sezone, u kojem je postigao 11 golova, svaki iz igre, napadač Budućnosti Admir Adrović gurnuo je sebe u prvi red fudbalera koji bi ovog januara mogli da pronađu inostrani angažman.

Tokom oktobra i novembra bila je aktuelna Južna Koreja, posljednjih dana spominje se Rumunija...

"Poziv iz Koreje sam odbio u konsultaciji s klubom jer se nije radilo o klasičnom ugovoru, već nekoj vrsti pozajmice na šest mjeseci. Takođe, trenutno mi je prioritet Evropa, mislim da sam u godinama u kojima mogu još dosta toga da pružim i da mi je prerano da idem tako daleko. Što se tiče Rumunije, u klubu su mi rekli da je stigla ponuda, ali ne znam o kojoj se ekipi radi", kaže Adrović.

Odlazak 23-godišnjeg napadača, nekadašnjeg mladog reprezentativca, trenutno je pod Goricom delikatno pitanje. Sanibal Orahovac je već otišao u uzbekistanski Pahtakor, ispisnicu je uzeo Luka Rotković, a postoje dobre šanse i da Srđan Radonjić, autor devet golova, ove zime promijeni sredinu.

Nakon prvog mjesta na polusezoni Budućnost će na proljeće očajnički tražiti titulu i definitivno je da će neko od napadača morati i da ostane. Adrović nema ništa protiv...

"Iskreno, volio bih da ostanem do ljeta. Želim da osvojim titulu i ostavim trag u Budućnosti, pa tek onda da pređem u neki inostrani klub. Došao sam da osvojim titulu i volio bih sa saigračima da završim posao koji smo dobro započeli. Tek smo na pola puta i u drugom dijelu sezone čeka nas velika borba, posebno zbog toga što su otišli Orahovac i Draško Božović, koji su u prvom dijelu sezone bili vrlo značajni za našu igru", dodaje Adrović.

Podgoričani već sjutra počinju pripreme za novu sezonu. Prvi dio odradiće kod kuće, a drugi u Antaliji.

"Imamo dva boda više od Rudara, što nije prevelika, ali jeste značajna prednost ako budemo znali da je iskoristimo. Ide nam naruku i raspored, jer ćemo Rudar dočekati na svom stadionu, a ukoliko ostvarimo dobar rezultat čekaćemo Pljevljake i u trećem krugu. To su veoma značajne stvari, ali bez obzira na to vodiće se velika borba", zaključuje Adrović, zajedno sa saigračem Draganom Boškovićem, vodeći na listi strijelaca crnogorskog šampionata.