Crnogorka ostvarila američki san: Cilj joj je Bijela kuća

Trenutno je desna ruka američke senatorke Olimpije Snoui, koju je Forbs magazin proglasio jednom od 50 najuticajnijih žena svijeta

434 pregleda0 komentar(a)
Jelena Obrenić, Foto: Privatni album
31.12.2011. 09:33h

Ona je ostvarila “američki san”, iako tvrdi da to postoji samo u holivudskim filmovima. Prije 20 godina je sletjela u Ameriku sa 500 dolara u džepu, ali je uspjela da završi jedan od najprestižnijih univerziteta u Americi, potom da radi za Ben Bernankija, guvernera američke Centralne banke u vrijeme kolapsa američkog i svjetskog finansijskog sistema.

Trenutno je desna ruka američke senatorke Olimpije Snoui, koju je Forbs magazin proglasio jednom od 50 najuticajnijih žena svijeta.

Prisustvuje sastancima američkog Senata dok debatuju da li Kongres treba da povisi limit na državno zaduživanje.

Cilj joj je Bijela kuća i ima realan plan – da bude savjetnica budućeg republikanskog predsjednika Amerike.

“Moja američka java je ipak daleko interesantnija od mog američkog sna”, kaže za “Vijesti” Jelena Obrenić-Mekvilijams. Iako rođena u Beogradu, nije zaboravila svoju postojbinu i rado se vraća Crnoj Gori. Nakon naporne godine u Vašingtonu, ljeta provodi u selu Mataruge kod Pljevalja, mjestu odakle su se mnogi Obrenići otisnuli za boljim životom.

Kada je prihvatala posao u Centralnoj banci, imala je novčano duplo veću ponudu od jedne privatne kompanije: “Izdržavam oca, majku i dijete, i znam vrijednost svakog dolara. Međutim, odbila sam tu ponudu jer to nije moj cilj, nisam zbog para došla u Vašington. Moj cilj je Bijela kuća i ne postoje pare svijeta koje me mogu odvući od tog cilja”.

Opširnije u štampanom izdanju