Godina za Budvu bila teška za funkcionisanje

Rađenović je najavio da će se tokom naredne godine u Budvi realizovati veliki broj projekata

0 komentar(a)
lazar rađenović, Foto: Arhiva Vijesti
30.12.2011. 16:50h

Za Budvu je ova godina bila veoma teška zbog velikih problema u likvidnosti budžeta uzrokovanih posljedicama krize na globalnom nivou i velikog duga nastalog zbog intenzivnog investicionog ciklusa, ocijenio je predsjednik te Opštine Lazar Rađenović.

"Ova godina iskorišćena je da se dug smanji sa 60 na 45 miliona eura i da se dio duga kvalitetnije reprogramira, a dio čak otpiše u pregovorima sa povjeriocima", saopštio je Rađenović na godišnjoj konferenciji za novinare.

Prema riječima Rađenovića, uspješno je počet i proces smanjenja broja radnika u lokalnoj upravi tako što je sa 95 zaposlenih sklopljen ugovor o sporazumnom prestanku radnog odnosa.

Naredna godina, prema riječima Rađenovića, biće godina sanacije, štednje i racionalizacije i to na svim nivoima funkcionisanja u Budvi
"Za isplatu 12 bruto plata kao otpremnine za te namjene izdvojili smo 750.000 eura", precizirao je Rađenović.

Najveći napor Opštine Budva, kako je kazao, bio je usmjeren na isplatu zarada zaposlenih jer je prvi susret nove budvanske uprave bio sa činjenicom da se duguje šest ili sedam zaostalih zarada.

"Rezultati na ovom polju su najmjerljiviji, s obzirom na to da je tokom ove godine isplaćeno 15 plata organima uprave i korisnicima budžetskih sredstava pa se može reći da su, zaključno sa novembarskom platom, sve isplaćene našim radnicima", rekao je Rađenović.

On je kazao da su navedeni problemi usporili investiranje u gradsku infrastrukturu tokom ove godine, ali da je izuzetak najveći projekat koji budvanska Opština realizuje, a to je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Rađenović je najavio da će se tokom naredne godine u Budvi realizovati veliki broj projekata.

"Realizacija izgradnje golf terena na brdu Spas iznad Budve pokrenuće i niz drugih značajnih investicija koje će uslijediti i dovesti poznate i priznate svjetske investitore", kazao je Rađenović i dodao da su veliko interesovanje za ulaganje u Kraljičinu plažu, koja se nalazi na granici opština Bar i Budva, pokazali investitori iz Emirata.

Naredna godina, prema njegovim riječima, biće godina sanacije, štednje i racionalizacije i to na svim nivoima funkcionisanja u Budvi.