VMA: Tadić je odličnog zdravlja

Pres služba predsednika stavila je na uvid javnosti izvještaj konzilijuma lekara Vojnomedicinske akademije koji je potpisao pukovnik prof. dr Dragan Dinčić, kardiolog

65 pregleda0 komentar(a)
28.12.2011. 10:07h

U redovnom godišnjem izvještaju VMA o zdravstvenom stanju predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića navodi se da je u toku 2011. godine predsjednik bio u potpuno dobrom, stabilnom opštem stanju.

Hrvatski "Nacional" je pisao da Tadić boluje od multiple skleroze i lupusa pozivajući se na izvore iz Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Pres služba predsednika stavila je na uvid javnosti izvještaj konzilijuma lekara Vojnomedicinske akademije koji je potpisao pukovnik prof. dr Dragan Dinčić, kardiolog.

U izvještaju se navodi da je 28. novembra ove godine u centralnim apartmanima sektora za lečenje VMA obavljen redovni, planirani sistematski pregled predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Nakon obavljenih kompletnih laboratorijskih analiza koje su uključivale standardne analize, parametre upale, imunološke parametre kao i skrining tumorskih markera, urađena su i sljedeća, potrebna morfološka ispitivanja: EKG, spirometrija, EHO pregled srca, abdomena, mišićnih tetiva, dopler krvnih sudova kao i RTG srca i pluća.

Zatim je predsjednika Srbije pregledao tim lekara iz sastava Vojnomedicinske akademije, koji je zaključio da je predsjednik Srbije u potpuno zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji.