Izručen Kristijan Gondi, "kasapin iz Budve"

Monstruozan zločin otkriven je kada je sredinom marta 2005. godine, u blizini hrvatskog ostrva Mljet, pronađen leš

423 pregleda0 komentar(a)
rade stosic, Foto: Arhiva "Vijesti"
23.12.2011. 17:34h

Državljanin Srbije Kristijan Gondi (34) koji je optužen za monstruozno ubistvo Njemca Klausa Dojčlendera 2005. godine u Budvi, izručen je iz Beograda crnogorskoj policiji.

Gondi je godinama tražen jer se protiv njega i Rada Stošića (44) u podgoričkom Višem sudu vodi krivični postupak, zbog optužbi da su iz koristoljublja prvo ubili, iskasapili, a potom djelove tijela bacili u more.

“Kasapin iz Budve” se godinama uspješno skrivao nakon teškog zločina, a hapšenje Stošića tokom 2010. godine uslijedilo je nakon dugogodišnje saradnje crnogorske policije i tužilaštva sa policijom Njemačke.

Zbog 17.000 eura

Autom su se odvezli do Kraljičine plaže u Svetom Stefanu, te u čamac ubacili djelove tijela masakriranog Dojčlendera
Monstruozan zločin otkriven je kada je sredinom marta 2005. godine, u blizini hrvatskog ostrva Mljet, pronađen leš, za koji se, DNK analizom sprovedenom 2007. godine, ispostavilo da se radi o Klausu Dojčlanderu, čiji je nestanak u Njemačkoj prijavljen dvije godine ranije.

Prema optužnici zamjenika višeg državnog tužioca Ljiljane Lakić, u naselju Drobnići - Reževići kod Budve, Stošić i Gondi su po dogovoru, sa umišljajem iz koristoljublja, 7. februara 2005. oko 20 časova ubili Dojčlendera.

Gondi je to, kako se navodi, uradio zbog 17.000 eura, a Stošić radi prisvajanja stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići, a koji je bio uknjižen na ime okrivljenog Stošića.

Stošić je nakon toga prodao stan za 45.000 eura, nakon čega je izmirio kredit Gondiju od 10.000 eura
“Gondi je u stanu u kojem su živjeli Stošić i Dojčlender, te za vrijeme dok mu je drugoptuženi čuvao stražu u dvorištu ispred stana, metalnom šipkom udario Dojčlendera u glavu. Nakon toga, u stan je ušao Stošić , koji je radi prikrivanja tragova ubistva, te koristeći se vještinom mesarskog zanata, kako piše u optužnici, tankim sječivom odvojio mišiće od kostiju, nakon čega su metalnom testerom otkinuli djelove tijela – glavu i udove, a potom otkinute djelove tijela umotali u najlonsku kesu i šatorsko krilo, koje su ubacili u prtljažnik. Autom su se odvezli do Kraljičine plaže u Svetom Stefanu, te u čamac ubacili djelove tijela masakriranog Dojčlendera. Nakon toga su isplovili na otvoreno more i bacili tijelo”, piše u optužnici.

Stošić je nakon toga prodao stan za 45.000 eura, nakon čega je izmirio kredit Gondiju od 10.000 eura, a potom mu na ruke predao još sedam hiljada eura.

Glavni pretres zakazan je za 20. februar naredne godine u Višem sudu u Podgorici, pred sudijom Predragom Tabašem.