Zbog tuča rad lokala u Mitrovici ograničen do 23 časa

Posljednja u nizu tuča bila je sinoć oko 23 sata kada se, prema izvorima iz policije, potuklo oko 60 osoba, poslije čega je devet zatražilo ljekarsku pomoć.

57 pregleda0 komentar(a)
21.12.2011. 15:52h

Opštinsko vijeće Kosovske Mitrovice ograničilo je danas rad ugostiteljskih objekata do 23 sata, a kao razlog su navedene učestale tuče maloljetnika i takozvanih navijačkih grupa. Zabrana prodaje i točenja alkoholnih pića sprovodiće se u skladu sa zakonom, a kontrolu sprovođenja odluke sprovodiće inspekcijske službe uz asistenciju nadležnih organa, zaključeno je na sjednici Opštinskog vijeća u sjevernoj, srpskoj Kosovskoj Mitrovici. Posljednja u nizu tuča bila je sinoć oko 23 sata kada se, prema izvorima iz policije, potuklo oko 60 osoba, poslije čega je devet zatražilo ljekarsku pomoć. Najteže povrijeđeni je prebačen na liječenje u Kragujevac.

Izvor je naveo da su u tuči učestvovali mladi iz srpskih sredina u Mitrovici i u Zvečanu koji su se obračunavali na više lokacija u gradu i pritom polomili stakla na nekoliko automobila. Policija je, da bi razdvojila sukobljene, ispalila više hitaca u vazduh i upotrebljavala biber sprej. Nakon uviđaja pokrenuta je istraga zbog nanošenja lakših tjelesnih pivreda i uništavanja imovine, a motivi sinoćnje tuče još nijesu poznati. Neki od prethodnih obračuna zakazivani su i preko Fejsbuka, naveli su izvori iz policije.