Andrijana sa polaznicima radionica "Inkluzivni dizajn"

Izrađeni dizajnirani predmeti i suveniri biće izloženi posljednje nedjelje decembra u okviru samostalne prezentacije i prodajne izložbe njihovog stvaralaštva

59 pregleda0 komentar(a)
inkluzija, Andrijana Božović, Foto: Vesko Belojević
16.12.2011. 17:04h

Polaznicima kreativnih radionica koje je u okviru projekta “Inkluzivni dizajn”, organizovao Britanski savjet, juče se pridružila crnogorska pjevačica Andrijana Božović, koja je svojim prisustvom podržala projekat javne kampanje posvećen razvijanju vještina u domenu dizajna i umjetničkih zanata osoba s invaliditetom.

Božovićeva se pridružila grupi od desetak polaznika, koji će se tokom ove nedjelje baviti izradom predmeta od drveta.

"Osobe sa invaliditetom neophodno je podržati ne samo na ovakvim organizovanim akcijama i kampanjama, već svakodnevno, u svakom segmentu života. Mada postoje pomaci integracije ovih osoba, to nije dovoljno, jer još uvijek u društvu postoje određene predrasude", smatra Božovićeva.

Proizvodi koje su polaznici do sada izradili, a koji su bili izloženi na božićnom bazaru, naišli su na veliko interesovanje građana, što je velika potvrda opravdanosti postojećih radionica
Ona je navela da je mladima sa hendikepom neophodna velika podrška, u čemu najveću ulogu treba da ima država, dok su i javne ličnosti, svojim učešćem, dužne da skrenu pažnju javnosti na njihove mogućnosti i kreativnost.

"Proizvodi koje su polaznici do sada izradili, a koji su bili izloženi na božićnom bazaru, naišli su na veliko interesovanje građana, što je velika potvrda opravdanosti postojećih radionica", kazala je asistent projekta Britanskog savjeta Sanja Mujović.

Mujovićeva je navela da će posljednja radionica biti posvećena radu i dizajniranju proizvoda od tekstila.

Mladi sa hendikepom kreativne radionice pohađaće do kraja decembra u Delta sitiju, a predavači su im istaknuti crnogorski umjetnici.

Izrađeni dizajnirani predmeti i suveniri biće izloženi posljednje nedjelje decembra u okviru samostalne prezentacije i prodajne izložbe njihovog stvaralaštva, a sredstva prikupljena od prodaje biće donirana upravo osobama sa invaliditetom koje su učestvovale u radionicama.