Sanader izašao iz zatvora, otišao kući da poljubi ženu i kćerku

"Srećan sam što se nakon godinu dana vraćam porodici kojoj zahvaljujem na velikoj podršci", kazao je Sanader

0 komentar(a)
Ivo Sanader, Foto: Dnevnik.hr
16.12.2011. 15:56h

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader izašao je iz pritvora u Remetincu.

Kako prenosi HRT, dočekali su ga advokati Čedo Prodanović, Jadranka Sloković i Goran Suić.

Prije nego je izašao, Sanader je obavio lljekarsi pregled u Remetincu, gdje je bio u zatvoru od 18. jula kada je izručen iz Austrije.

"Srećan sam što se nakon godinu dana vraćam porodici kojoj zahvaljujem na velikoj podršci", kazao je Sanader.

Zahvalio se i prijateljima koji su mu pomogli i za njega garantovali, kao i mnogim znanim i neznanim ljudima koji su mu slali podršku.

Sada će, kako je dodao, zajedno sa advokatima početi intenzivno da radi na svojoj odbrani.

Na pitanje novinara da prokomentariše rezulate parlamentarnih izbora u Hrvatskoj kazao je da neće davati nikakve političke izjave, kao i da ne namjerava da daje intervjue.

"Potpuno ću se posvetiti ovom slučaju kako bih dokazao nevinost", kazao je Sanader i dodao da ide kući da poljubi ženu i kćerku.

Portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić je kazao da je Sanader sudu predao pasoš kao i da, dok god to bude potrebno, na snazi ostaje prije određena mjere opreza da se on obvezno javljanja sudiji za istrage svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Devčić je objasnio da će u slučaju kršenja bilo kojeg uslova garancije Sanader biti vraćen u istražni zatvor, a u slučaju bijega garancija vrijedna 12,6 milijuna kuna (1,67 miliona eura) prešla bi u vlasništvo države.