Letu Štuke u Podgorici: Ne želimo da dosadimo publici

"Kada je u pitanju naša muzika, uvijek treba da prođe pola godine, godinu da bismo znali na čemu smo. Takve su pjesme", tvrdi Šaran

96 pregleda0 komentar(a)
16.12.2011. 08:50h

Bosansko-hercegovački sastav “Letu štuke” odžao je sinoć koncert u podgoričkom lokalu “Underhill”. Tom prilikom članovi popularnih “Štuka” iskoristili su da promovišu i novi album koji se od juče može naći i kod nas.

"Republike bivše Juge su razuđena tržišta, a zahvaljujući medijima koji podržavaju pop i folk, za slične bendove i ovakvu vrstu muzike veoma je teško da se uvežu i odjednom album objave na svim prostorima nekadašnje države. Za sada nemamo nikakvih informacija o tome kako se publici ovdje sviđaju naše nove pjesme, ali se nadamo da će ih kao i one sa prethodna dva albuma rado slušati",istakao je za “Vijesti” prije koncerta Dino Šaran, frontmen sastava “Letu štuke”.

On ističe da im je kritika u Hrvatskoj odakle je njihov matični izdavač “Menart” naklonjena.

"Dobili smo odlične kritike a i publika je odlično reagovala. Sad ne znam kako će se to reflektovati na širu publiku. Mada, kada je u pitanju naša muzika, uvijek treba da prođe neki period od pola godine, godinu da bismo znali na čemu smo. Takve su pjesme, takva je to vrsta muzike, a i mi sami", tvrdi Šaran.

Fanovima nije smetao "elektronski zvuk"

Iako na ovom albumu nijesu koristili žive intsumente, već su se okrenuli “elektronskom zvuku”, on kaže da to fanovima nije smetalo.

"Zadovoljan sam produkcijom albuma i kako je sve ispalo. Ovoga puta smo se više oslonili na elektroniku jer je to bilo praktičnije. Željeli smo takođe da napravimo i pomak u zvuku, da ponudimo publici nešto novo", objasnio je on.

Dino Šaran

Bez obzira na činjenicu da smo “Štuke” navikli da često vidimo u Crnoj Gori, od njihovog nastupa na “Lake festu”, krajem jula, poznate Sarajlije nijesu nam dolazile.

"Nije zdravo ni za koga to što smo jedno vrijeme često imali svirke u Crnoj Gori. Nije dobro da te ljudi previše gledaju, jer te demistifikuju, a mi upravo nijesmo željeli da dosadimo publici. Ne bih volio da smo često u jednoj sredini", kaže Šaran.

Do sada, kada je upitanju album “Brojevi računa”, snimljena su dva spota i to za naslovnu numeru kao i baladu “U ovom svijetu”. Šaran nam je potvrdio da će raditi još nekoliko spotova, ali i da će nastaviti saradnju sa Zoranom Markovićem Zonjom koji je bio zaslužan za “Brojeve računa”, “Sami” i “Psyho”.

Pored novih pjesama sinoćnji koncert u Podgorici “Štuke” su iskoristile da predstave i novog gitaristu.

"Novi gitarista je stalni, zove se Elmir Jugo. Dino Vatrenjak koji je do skora bio sa nama nas je napustio zbog toga što je našao stalni posao. Međutim, ostali smo prijatelji. A Jugo je prije “Štuka” svirao u nekad popularnom sarajevskom bendu “Knock out”, inače je naš stari prijatelj", zaključio je Šaran.

Galerija