Romen Grožan u Lotus Renou

Lotus je objavio da ih je prošlogodišnji rezervni vozač te ekipe "impresionirao tokom treninga u Abu Dabiju i Brazilu na kraju sezone".

60 pregleda0 komentar(a)
Romen Grožan, Foto: Www.lotusrenaultgp.com
09.12.2011. 12:02h

Francuz Romen Grožan (prije 25 godina rođen u Ženevi, ima i švajcarski pasoš), voziće zajedno sa Kimi Raikonenom u ekipi Lotusa Renoa iduće godine u Formuli jedan.

Lotus je objavio da ih je prošlogodišnji rezervni vozač te ekipe "impresionirao tokom treninga u Abu Dabiju i Brazilu na kraju sezone".

Grožan je ove godine osvojio GP2 šampionat.

“Oduševljen sam što ću biti jedan od vozača ovog tima u sljedećoj sezoni, ali i privilegovan šansom koja mi se daje. Biće sjajno iskustvo voziti pored bivšeg šampiona svijeta (Raikonena) i nekoga koje je gladan povratka u Formulu 1. Siguran sam da će mi to pomoći da podignem nivo mojih perfomansi".

"Uspješna sezona u GP2 šampionatu mi je pomogla da sazrim kao vozač, i sada sam mnogo kompletniji vozač nego što sam bio ranije u Formuli 1, kazao je Grožan, koji je 2009. godine vozio sedam trka za Reno GP, zamijenivši Nelsona Pikea juniora.

Rus Vitalij Petrov i Brazilac Bruno Sena slobodni su u izboru novog tima.

"Zahvaljujem Petrovu i Seni na doprinosu koji su dali za tim ove godine i želim im sve najbolje u budućnosti. Grožan je pokazao puno zrelosti u posljednjih 12 mjeseci, kako tutulom u GP2 seriji, tako i kao naš treći vozač", poručio je šef tima Erik Bulije.